Noorwegen raakt niet voorbij Letland en rolt rode loper uit voor Nederland

Noorwegen raakt niet voorbij Letland en rolt rode loper uit voor Nederland

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het duel tussen Nederland en Noorwegen van komende dinsdag kondigde zich aan als een rechtstreeks duel tussen de nummers één en twee van de kwalificatiepoule om een ticket voor het WK in Qatar af te dwingen.

Weliswaar zonder Haaland, want de Noorse superspits moest met een blessure afhaken voor de Noorse selectie, meteen een ferme aderlating voor de Noren in de strijd voor een WK-ticket.

Om de kansen gaaf te houden op kwalificatie, moest Noorwegen wel winnen tegen Letland. Dan kwamen ze een puntje boven Oranje en moest Nederland winnen in Montenegro om de bovenhand te hebben voor het rechtstreekse duel van dinsdag.

Een ongeïnspireerd Noorwegen kwam echter niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Letland. Thorstvedt (Racing Genk) startte aan de partij en werd na 82 minuten gewisseld. Door dat resultaat is Nederland zeker van een WK-ticket als ze zaterdagavond winnen op het veld van Montenegro. Als dat niet lukt, hebben ze tegen Noorwegen nog een herkansing en moeten ze beter doen dan Turkije op het veld van Montenegro.

Andere wedstrijden

In dezelfde groep als Nederland en Noorwegen won Turkije van Gibraltar met 6-0. Door die overwinning heeft Turkije nog altijd een waterkansje om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het WK. Dan mag Nederland in de komende twee duels wel geen 2 punten halen en moet Turkije winnen op het veld van Montenegro dinsdag.

Om 15u speelde Finland al op het veld van Bosnië-Herzegovina. Bij de Bosniërs stonden Cimirot (Standard) en Prevljak (Eupen) in de basis maar ze konden de overwinning niet thuis houden. Finland won met 1-3, zelfs na een rode kaart na 37 minuten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties