Refereeing Departement steunt Nathan Verboomen: "Penalty voor Union tegen Racing Genk terecht toegekend"

Refereeing Departement steunt Nathan Verboomen: "Penalty voor Union tegen Racing Genk terecht toegekend"

Nathan Verboomen kende diep in blessuretijd een strafschop toe aan Union, na een vermeende overtreding van Mujaid Sadick op Deniz Undav. De beslissing zorgde voor heel wat ophef. Dante Vanzeir zette de strafschop om, waardoor Union in extremis met de zege aan de haal ging.

Op de website van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geeft het Refereeing Department aan dat Nathan Verboomen een terechte beslissing nam. Volgens het Refereeing Department gebeurde de duwfout van Sadick op de lijn van de grote rechthoek, waardoor een strafschop de enige correcte beslissing is.

Dit staat te lezen op de website van de KBVB:

In minuut 90+7 komt Union-speler Deniz Undav (nr. 9) het strafschopgebied binnen en wordt geduwd en geblokkeerd door Genk-verdediger Mujaid Sadick (nr. 3). De scheidsrechter kent een strafschop toe voor de overtreding van de verdediger.

Het Professional Refereeing Department steunt de beslissing van de scheidsrechter en bevestigt dat de lijn van het strafschopgebied ook deel uitmaakt van het strafschopgebied. Omdat de duw op de lijn van het strafschopgebied is, is deze strafschop terecht toegekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties