Schotse club trekt speler aan die veroordeeld werd voor verkrachting: speelsters en personeelsleden nemen ontslag

Schotse club trekt speler aan die veroordeeld werd voor verkrachting: speelsters en personeelsleden nemen ontslag

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

David Goodwillie (rechts) is een ex-Schots international maar zijn carrière nam een diepe tuimel toen hij verdacht en veroordeeld werd voor verkrachting. Toch is zijn carrière niet voorbij, de 32-jarige speler werd op het einde van de transfermarkt aangetrokken door Raith Rovers.

Nadat Goodwillie werd veroordeeld en een schadevergoeding moest betalen, werd het even stil rond zijn figuur en voetbalde hij verder in de lagere reeksen. Maar nu bij Raith Rovers komt hij opnieuw kijken in de Schotse tweede klasse, waar veel mensen niet vergeten zijn wat er in het verleden van Goodwillie gebeurd is.

Want enkele uren later trok een sponsor van de Rovers zich terug en ook enkele speelsters van de damesploeg hadden hun ontslag heel snel ingediend. Ook kapiteine Tyler Rattray kon de keuze van haar club maar moeilijk geloven: "Ik verlaat na 10 jaar de club en wil niets te maken hebben met de keuze om een verkrachter aan te trekken", klonk het. Verschillende speelsters en personeelsleden legden gelijkaardige verklaringen af.

De club zelf zegt echter dat ze de opties goed gewikt en gewogen hebben en een beslissing hebben gemaakt die puur gebaseerd is op sportieve redenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Championship

Nieuwste reacties