Reactie Youngster Luca Oyen verklaart tactische ingreep van Storck tijdens de rust: "En het heeft geloond"

Youngster Luca Oyen verklaart tactische ingreep van Storck tijdens de rust: "En het heeft geloond"

Niet voor de eerste keer was Luca Oyen een van de betere Genkies op het veld. De 19-jarige winger was goed voor de assist van het tweede doelpunt van de avond en liet zich meermaals opmerken met enkele snedige dribbels.

Maar net als zijn ploeg, had Oyen het in de beginfase niet makkelijk op het veld van Seraing. "Die eerste 25 minuten waren lastig voor ons maar na die rode kaart was er meer ruimte voor ons. Of we ze onderschat hebben? Nee, ze hadden niets meer om voor te spelen maar hadden wel verwacht dat ze er nog alles aan zouden proberen doen om het ons moeilijk te maken", klinkt het.

Na die roder kaart ging het eenvoudiger voor RC Genk en bij de rust greep Storck ook nog eens in door verdedigende middenvelder Ouattara naar de kant te halen voor Thorstvedt. "De coach zei ons dat we moesten blijven gaan en de kansen daarna wel zouden volgen. Met Kristian wou hij wat meer offensief geweld op het veld brengen en dat heeft duidelijk geloond."

"Alles geven in Europe Play Offs"

Wat na die tweede goal gebeurde was vrij opmerkelijk: Seraing ving Racing Genk op rond de 16 en de bezoekers waren ook niet meer gevaarlijk. Het leek wel een spelletje tienbal. "We speelden de bal rond en zij bleven rond hun 16, dat was wel een beetje vreemd. Nu moeten we in de Europe Play Offs alles geven en dan zien we wel waar we komen", besluit de belofte-international.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties