🎥 PSV wist driedubbele voorsprong en doelpunt van Vlap nog uit in topper tegen Twente

In de Nederlandse Eredivisie troffen met Twente en PSV de tweede en de vierde elkaar.

Na de winst van Ajax op het veld van Groningen wist PSV dat het zich geen misstap kon veroorloven in de strijd om de titel. De Eindhovenaars volgden virtueel op 5 punten van Ajax maar konden dus opnieuw tot op 2 punten sluipen als de topper tegen Twente gewonnen werd.

Maar de bezoekers van PSV hadden het niet onder de markt tegen De Tukkers stonden na nog geen halfuur voetballen al 3-0 voor dankzij Ricky Van Wolfswinkel (x2) en Michel Vlap (ex-Anderlecht) nadat er eerder al een doelpunt van Brenet afgekeurd was.

Nog voor de rust kwam PSV toch weer een beetje in de wedstrijd dankzij Joey Veerman en invaller Gakpo zorgde er in de 53e minuut voor dat PSV nog ruim 40 minuten op zoek kon gaan naar de gelijkmaker.

Uiteindelijk viel die ook, in de 94e minuut kopte Olivier Boscagli de 3-3 tegen de touwen. Door de puntendeling sluipt Ajax wat verder weg in de stand en kan Twente terugzakken naar plaats 5.