Titelstrijd in Serie A dit seizoen blijft razend spannend: Napoli en Inter terug in het spoor van Milan

Hendrik Van Wonterghem

De titelstrijd in Italië blijft dit seizoen razend spannend. Na een sterke prestatie van Dries Mertens tegen Atalanta (1-3 winst), komt Napoli terug op 1 punt van leider Milan, dat gisteren punten liet liggen tegen Bologna (0-0).

Dries Mertens lokte voorbije zondag de penalty voor de 0-1 uit, die Lorenzo Insigne feilloos omzette. Uiteindelijk omzeilde Napoli, dat momenteel 66 punten in de stand telt, de lastige klip naar Bergamo en won het comfortabel met 1-3 van Atalanta. Mertens werd uiteindelijk in minuut 88 gewisseld.

Milan liet, in zijn veelbesproken nieuwe tenue, daarentegen dure punten liggen: het kwam thuis, ondanks een resem aan mogelijkheden, niet verder dan een scoreloos-gelijkspel tegen Bologna. Alexis Saelemaekers bleef 90 minuten op de bank zitten.

Stadsgenoot Inter profiteerde, met een gevleide 0-1 overwinning in de topper tegen Juventus, optimaal. Het komt op 4 punten van de Rossoneri, met nog een wedstrijd te goed. Juventus daarentegen lijkt met een achterstand van 8 punten op Milan geen aanspraak meer te kunnen maken op een 37ste Scudetto.