Paul Van Himst geniet weer van voetbal en 'zijn' Anderlecht: "Club Brugge is kandidaat nummer één om kampioen te worden"

Kenny De Block
| 17 reacties
Paul Van Himst geniet weer van voetbal en 'zijn' Anderlecht: "Club Brugge is kandidaat nummer één om kampioen te worden"
Foto: © photonews

Paul Van Himst heeft het ziekenhuis verlaten. De 72-jarige oud-voetballer onderging een operatie aan de heup waarna hij een infectie kreeg. Na 2,5 maand mocht hij eindelijk naar huis. In een interview met Het Nieuwsblad zegt hij met plezier naar Anderlecht te kijken.

Paul Van Himst mag na 2,5 maand eindelijk het ziekenhuis verlaten. De ex-Anderlecht coach volgt opnieuw het voetbal. “De jongste weken zag ik Anderlecht weer aan het werk en ze voetballen dikwijls heel goed. Afgelopen weekend tegen Charleroi was de ploeg collectief sterk, maar ze kunnen het nog net geen 90 minuten volhouden. Na de pauze was er een korte inzinking. Dat blijft een werkpunt, maar Vincent Kompany heeft er drive en structuur in gekregen", vertelt Van Himst aan Het Nieuwsblad.

Titelkandidaat

Van Himst blijft voorzichtig als er naar de titelkansen van Anderlecht wordt gevraagd. “Anderlecht moet Play-off 1 eerst veiligstellen, hé. Maar goed, tegen Kortrijk ziet dat er goed uit. Ze pakten recent 6 op 36 Dat mag niet meer mislopen. Daarna wordt het een fikse strijd. Als Anderlecht dan nog wil meedoen voor de titel, zullen de spitsen toch meer moeten scoren in topmatchen. Die twee maken wel veel goals, maar ze maken te weinig het verschil in toppers", besluit Van Himst.

Na de halvering van de punten staat Anderlecht slechts zeven punten verwijderd van Union SG. “Dat is niet onmogelijk, maar in zes matchen zou dat toch een mirakel zijn. Union moet dan al drie keer verliezen terwijl Anderlecht alles wint. Bovendien zitten Antwerp en Club Brugge er nog tussen. Antwerp is fysiek sterk waardoor ze blijven punten pakken zonder goed te voetballen en Brugge komt nu pas helemaal onder stoom. Als je het mij vraagt is Club Brugge kandidaat nummer één om kampioen te worden", verklaart de oud-voetballer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties