Supportersverenigingen FC Barcelona roepen op tot protestmars, ook Xavi blijft ontgoocheld

Supportersverenigingen FC Barcelona roepen op tot protestmars, ook Xavi blijft ontgoocheld
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De uitschakeling in de Europa League tegen Eintracht Frankfurt in eigen huis is blijven hangen bij FC Barcelona.

Dat het stadion voor de helft gevuld zat met Duitsers was een verschrikkelijk gevoel voor Xavi Hernandez en zijn spelers. “Het is geen excuus, maar de sfeer in het stadion speelde wel mee”, klinkt het bij Xavi. “We voelden ons niet op ons gemak.”

Supportersverenigingen van Barcelona roepen op om maandag een protestmars te houden na de gebeurtenissen van donderdag. Ze spreken van de grootste vernedering uit de geschiedenis van de club.

De uitschakeling zet Xavi weer in een nieuwe situatie. “We moeten blijven geloven in wat we doen. In de afgelopen wedstrijden was het minder, dat klopt, maar dit is een proces. Het aanpassen van de speelstijl kost tijd en hard werken. We moeten terug naar de manier van spelen die ons zeges opleverden tegen Real Madrid en Napoli.”

Maandagavond is Cadiz de volgende tegenstander van FC Barcelona, een match die gewonnen moet worden om in de top vier te eindigen en zo een ticket voor de Champions League te veroveren.

“Alles is nog mogelijk, maar het wordt heel zwaar. Nu moeten de resultaten komen. We proberen de speelwijze die de club al jaren kwijt is weer terug te vinden. We zijn pas in november begonnen, het kost tijd. In Europa doen we al vijf jaar niet meer écht mee en is het ondermaats.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties