Reactie Toby Alderweireld koestert hoop: "Dit was een must-win, er komt nog een heel belangrijke wedstrijd aan in Nederland"

Toby Alderweireld koestert hoop: "Dit was een must-win, er komt nog een heel belangrijke wedstrijd aan in Nederland"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was bibberen in het slot voor de Rode Duivels maar uiteindelijk werden de drie punten toch binnengehaald. Achterin waren ze vooral tevreden dat ze opnieuw de 0 konden houden.

Want de vorige clean sheet van de Rode Duivels in een competitieve wedstrijd is al van september geleden, toen werd het 0-1 tegen Wit-Rusland.

Toby Alderweireld was opnieuw het hart van de defensie met Dendoncker en Vertonghen naast zich. "We hadden de controle over de wedstrijd en het meeste balbezit. Maar in de tweede helft moesten we onze kansen beter uitspelen. We nemen achterin risico's door hoog druk te zetten en als we dan onze kansen afwerken, staat het 0-2 of 0-3. Uiteindelijk komen we nog goed weg", klinkt het bij Alderweireld voor de camera van VTM.

"Must win"

In Brussel werd het 6-1 voor de Duivels en nu toonden de Polen op enkele opstoten na ook niet veel gevaar. Al plaatst Alderweireld ook meteen een kanttekening: "Dit is geen makkelijke ploeg hoor. In Nederland spelen ze 2-2 gelijk. Het is onze verdienste dat ze nu minder goed lijken."

"Dit was een must-win wedstrijd en dat hebben we gedaan. Dit was een moeilijke uitwedstrijd ie we winnen. Binnenkort gaan we voor de winst in Wales en dan kunnen we in Nederland eeen belangrijke wedstrijd spelen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties