Ondanks verschillende clubs die hem wilden, zit Youri Tielemans nog steeds bij Leicester: wintertransfer dan maar?

Ondanks verschillende clubs die hem wilden, zit Youri Tielemans nog steeds bij Leicester: wintertransfer dan maar?

Niemand had zien aankomen dat Youri Tielemans op de laatste dag van de zomermercato nog bij Leicester City zou spelen. Nog minder hadden het zien aankomen dat hij gewoon bij de club zou blijven. Geen goede zaak voor iedereen.

Brendan Rodgers zag hem liever niet vertrekken en de geïnteresseerde clubs kenden ook zijn situatie. In zijn laatste contractjaar wilden ze niet meer de volle pot voor hem betalen en dus weigerde Leicester alles wat er binnen kwam, zowel van Arsenal als van Newcastle. Normaal gezien zou een aflopend contract een voordeel zijn voor de speler, maar in dit geval dus niet.

Tielemans weigert zijn contract bij The Foxes te verlengen. Hij wil naar een club die Europees voetbal speelt. Dat het er niet van kwam, zal hard aangekomen zijn. Zowel hij als zijn entourage rekenden op die transfer, zodat hij zonder beslommeringen naar het WK kon toeleven. Nu zit hij bij een Leicester dat onderaan bengelt en zich niet versterkt heeft. 

In de wintermercato mag hij wel al een voorcontract tekenen bij een andere club. Leicester gaat hoogstwaarschijnlijk nog proberen om zijn contract te verlengen, maar op dit moment wil Tielemans dat niet eens overwegen. Ontgoocheld dat hij zijn transfer niet gekregen heeft... Volgende zomer kan hij transfervrij vertrekken en daar wordt Leicester ook niet meteen beter van. 

In Engeland zien ze ook dat zijn niveau onder de situatie te lijden heeft gehad. Tegen Manchester United werd hij gisteren een twintig minuten voor tijd gewisseld. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties