Geen winnaar in de Merseyside Derby: Everton en Liverpool schieten weinig op met hun gelijkspel, Onana ontsnapt aan blessure

Joachim Vandecauter

De Merseyside Derby is geëindigd op een gelijkspel. Everton scoorde wel na de rust, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Zowel Everton als Liverpool konden een zege goed gebruiken. Everton stond na 5 speeldagen pas op plaats 17 met 3 punten. Liverpool kon nog maar 2 keer winnen dit seizoen en stond pas op plaats 6 met 8 punten.

Beide ploegen hadden in de 1e helft kansen. Zo waren er verschillende pogingen aan beide zijden. Ook kwam Everton bijna op voorsprong, maar het schot van Tom Davies strandde op de paal. Op slag van rust was er ook pech voor Liverpool. Het schot van Luis Díaz ging ook tegen de paal. Zo stond het 0-0 aan de rust.

Na de rust nam Liverpool steeds meer de bovenhand. Er waren pogingen van Virgil van Dijk, Roberto Firmino en Fabinho, maar zonder succes. Tussendoor waren er ook een paar mogelijkheden voor Everton. Halfweg de 2e helf leek Conor Coady Everton op voorsprong gebracht te hebben, maar de VAR had buitenspel gezien. Nadien gingen beide ploegen nog op zoek naar de winst, maar scoren lukte niet meer, ondanks een schot op de paal van Mo Salah. Door het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op.

Tussen de lijnen stond ook Amadou Onana. Hij won heel wat duels en was secuur in zijn passing. Wel werd hij opgeschrikt door een zware fout van van Dijk. Die ging vol door op Onana en kwam er vanaf met slechts geel. Onana kon de wedstrijd uitspelen.