Thomas Buffel ziet twee factoren voor huidige succes van Racing Genk

Thomas Buffel ziet twee factoren voor huidige succes van Racing Genk
Foto: Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Ondanks heel wat vertrekkers afgelopen zomer en een nieuwe coach doet Racing Genk het bijzonder goed in de Jupiler Pro League.

Na elf speeldagen heeft Racing Genk in vergelijking met vorig jaar een pak minder tegengoals. Enkel Antwerp doet het dit seizoen nog beter. Offensief zijn de Limburgers met 26 goals de productiefste ploeg van 1A.

Thomas Buffel kijkt helemaal niet op van deze evolutie. Volgens hem komt dat door twee factoren die het mooie weer helpen bepalen. “Eén, alle credits naar de scouting. De sportieve cel heeft de juiste keuzes gemaakt. Zij durfden bepaalde spelers te laten vertrekken in de overtuiging dat anderen daardoor meer zouden ontbolsteren”, vertelt Buffel in Het Belang van Limburg.

“En twee, de huidige coach past perfect in de clubfilosofie. Genk wil altijd en overal offensief voetbal brengen. Meer scoren dan de tegenstander is het devies. Wel, Vrancken heeft de voorwaarden gecreëerd die nodig zijn om dat voetbal te brengen. Hij heeft een uitstekend evenwicht gevonden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties