Aanvoerder van Feyenoord wil regenboogband niet dragen

Aanvoerder van Feyenoord wil regenboogband niet dragen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Nederland dragen de aanvoerders dit weekend een regenboogband, maar bij Feyenoord wordt iemand anders gevraagd om dit te dragen.

Orkun Kökcü van Feyenoord weigert de regenboogband te dragen, dit uit religieuze redenen, zo laat de club weten. Gernot Trauner zal als aanvoerder optreden.

“Ik heb besloten de regenboog aanvoerdersband van deze speelronde niet te dragen. Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten”, klinkt het bij de club.

“Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier teleurgesteld over zijn. Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen. Maar Ik hoop dat m’n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties