Samuel Eto'o reageert na slagen aan Algerijnse Youtuber

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Samuel Eto'o reageert na slagen aan Algerijnse Youtuber
Foto: © photonews

Samuel Eto'o heeft in een mededeling tekst en uitleg gegeven met wat er na de wedstrijd van maandag tussen Brazilië en Zuid-Korea gebeurde.

De voorzitter van de Kameroense voetbalbond ging er wild te keer en gebruikte fysiek geweld tegen een Algerijnse Youtuber. “Na Brazilië-Zuid-Korea had ik een gewelddadige onenigheid met een persoon die waarschijnlijk een Algerijnse supporter is”, zegt Eto’o. “Ik zou me willen verontschuldigen voor het feit dat ik mijn kalmte verloor en op een manier reageerde die niet overeenkomt met mijn persoonlijkheid. Ik bied mijn excuses aan het publiek aan voor dit ongelukkig incident.”

De reden waarom lijkt ondertussen duidelijk. “Ik zal me wel blijven verzetten tegen de aanhoudende provocaties en dagelijkse pesterijen van enkele Algerijnse supporters. Sinds de match Kameroen-Algerije van 29 maart in Blida ben ik het doelwit van beledigingen en beschuldigingen van bedrog, zonder enig bewijs. Tijdens dit WK zijn Kameroense fans aangevallen en lastiggevallen door Algerijnen vanwege deze match.”

“Ik zou willen aanhalen dat de nederlaag van Algerije wreed was, maar het gebeurde wel conform de regels en de ethiek van onze sport. Het beroep van de Algerijnse federatie is steeds verworpen. Ik roep de Algerijnse autoriteiten en federatie dan ook op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en een einde te maken aan dit ongezonde klimaat voordat een ernstigere tragedie zich voordoet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21813 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties