Opinie Union lijkt de enige uitdager van Racing Genk te worden in de titelstrijd

Jeroen Deheegher
| 6 reacties
Union lijkt de enige uitdager van Racing Genk te worden in de titelstrijd

Stopt iemand Union nog af in de strijd om een prijs dit seizoen?

Nog elf speeldagen te gaan in de Jupiler Pro League. Met 59 op 69 doet Racing Genk het nog altijd uitstekend. Maar de topfavoriet voor de titel verloor op de laatste dag van de transferperiode nog zijn topschutter Onuachu. Zijn vervanger Ally Samata kon niet overtuigen tegen Eupen.

Met wedstrijden tegen KAA Gent komend weekend en Antwerp de week erna volgen nog enkele moeilijke wedstrijden. Union volgt nog altijd maar op zeven punten van Genk en is al vijftien wedstrijden ongeslagen in de competitie.

Union bevestigt dit seizoen ondanks het verlies van Undav en Nielsen in de zomer en nu Vanzeir. Vervangers Boniface en Nilsson scoren niet zo heel veel, maar doen hun job wel. Union haalde ook nog Yorbe Vertessen voor een half jaar van PSV, die de Brusselse club verkoos boven Antwerp. Toch een klein statement.

De andere achtervolgers uit de top vier, Antwerp en Club Brugge, volgen respectievelijk al op dertien en negentien punten van de leider. Die achterstand wordt nog gedeeld door twee, maar zal dit weekend al groter worden doordat ze tegen elkaar spelen. En een hoogvorm aanhouden lijkt voor Antwerp en Club moeilijk dit seizoen.

Union bewees de laatste drie jaar dat het lang op een stabiel en hoog niveau kan spelen. Verliezen doen ze zelden en als dat al gebeurd dan staan ze er de week erna weer. De ervaring van de titel mis te lopen hebben ze al van vorig jaar en dit jaar kan het zomaar de dubbel worden. Het enige nadeel van Union kan nog zijn dat het als enige Belgische club nog op drie fronten actief is. Voor de rest lijkt het klaar voor een prijs. En dat zou verdiend zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties