Invaller Romelu Lukaku en Inter winnen stadsderby tegen onherkenbaar Milan met basisspeler Origi

Milan blijft maar punten verliezen.

Slechts één Belg in de basis voor de altijd beladen Milanese derby, de rest van de Belgen startte op de bank. Romelu Lukaku zag zijn spitsbroeder Lautaro Martinez Inter op voorsprong zetten, hij kopte een hoekschop binnen.

Bij Milan ging een bleke Origi na 54 minuten naar de bank, Saelemaekers kwam op hetzelfde moment in de ploeg. De vervanger van Origi, Rafael Leao, diende Giroud nog de gelijkmaker aan, maar hij verprutste de kans met een slechte controle.

Lukaku twee keer dicht bij een goal

Romelu Lukaku mocht nog 20 minuten invallen bij Inter en scoorde ook, maar zijn 2-0 werd afgekeurd na een fout op verdediger Thiaw. Lukaku kwam nog eens dicht bij een goal, maar zijn kans werd gered.

Inter doet zo een goede zaak voor plek twee in het klassement. Milan, waar Vranckx en De Ketelaere op de bank bleven, staat op plek zes en zal nog moeten knokken voor een plek in de top vier.