La Liga-voorzitter snoeihard voor Barcelona: "Donkerste dagen voor het Spaanse voetbal ooit"

Joachim Vandecauter
| 5 reacties
La Liga-voorzitter snoeihard voor Barcelona: "Donkerste dagen voor het Spaanse voetbal ooit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorzitter van La Liga heeft op het corruptieschandaal rond Barcelona gereageerd. Hij is over de affaire niet te spreken.

Het Spaanse parket opende in de lente van vorig jaar een onderzoek, nadat de fiscus melding had gemaakt van verdachte geldstromen. Volgens het parket heeft Barcelona in totaal 7,3 miljoen euro betaald aan José Maria Enriquez Negreira. Die was tussen 1994 en 2018 vicevoorzitter van de technische scheidsrechterscommissie CTA bij de Spaanse Voetbalbond RFEF. De betalingen werden uitgevoerd aan het bedrijf Dasnil 95, tussen 2001 en 2018.

De club zelf ontkent de feiten en zegt dat het bedrijf voor scheidsrechterlijk advies betaald werd. "Dat is op zich al abnormaal", vertelde La Liga-voorzitter Javier Tebas aan Movistar-kanaal Vamos. "Zoiets zorgt voor spanningen. Ook staat de reputatie van ons voetbal op het spel. Het zijn de donkerste dagen in ons voetbal en ik schaam me daarover. Ook hebben we van Barcelona geen enkele uitleg gekregen."

De betrokkenen riskeren een celstraf van 6 maanden tot 4 jaar. Voor Barcelona kan dat een opschorting van de activiteiten betekenen of een ontbinding van de vennootschap. Sportief kan Barcelona er weinig gebeuren, omdat de feiten al 5 jaar oud zijn en La Liga beschouwt dat dan als verjaard. Al kunnen de UEFA en de FIFA daar anders over beslissen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties