🎥 Titelstrijd beslist in Nederland? Feyenoord zorgt voor historische zege in Klassieker met comeback

Feyenoord heeft voor het eerst sinds 2005 nog eens gewonnen in Amsterdam. Het zette een scheve situatie recht tegen Ajax en heeft nu een bonus van 6 punten in het klassement.

Feyenoord wilde absoluut een stap zitten richting de titel op bezoek bij Ajax en winnen in Amsterdam. Dat was wel al van augustus 2005 geleden dus makkelijk zou het niet worden.

Maar Feyenoord begon uitstekend aan de match en stond na vijf minuten al op voorsprong dankzij Gimenez.  Ajax reageerde meteen en dreigde ook. Na 17 minuten kopte Alvarez een hoekschop binnen. Tadic zorgde vlak voor rust ook nog voor de 2-1.

De historische zege leek weer ver weg voor Feyenoord, maar de Rotterdammers gaven niet op. Szymanski maakte al in minuut 52 gelijk, Wellenreuther hield Kudus van de 3-2.

Vijf minuten voor tijd zorgde Geertruida toch nog voor de verlossing voor Feyenoord. Hij kopte een hoekschop binnen en schonk zijn ploeg de historische zege. Feyenoord loopt nu 6 punten uit op Ajax in het klassement en de titeldroom wordt zo nog wat kracht bijgezet.