UEFA ontmaskert Chelsea en neemt beslissing die ineens voor alle clubs geldt (en die deze transferperiode al ingaat)

UEFA ontmaskert Chelsea en neemt beslissing die ineens voor alle clubs geldt (en die deze transferperiode al ingaat)

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese voetbalbond UEFA heeft ingegrepen nadat ze in de boekhouding van Chelsea een paar opvallende ontdekkingen deden. Als gevolg daarvan mogen Europese clubs nu transfersommen niet langer in meer dan vijf jaar afschrijven.

In de boekhouding speelt de contractduur een belangrijke rol bij de afschrijving van transfersommen. Als een club een speler haalt voor bijvoorbeeld 100 miljoen en die tekent voor vier jaar, dan wordt de transfersom in delen van 25 miljoen afschreven. 

Chelsea maakte er een gewoonte van om spelers héél lange contracten te geven en zo de transfersom over heel wat jaren te kunnen verdelen. Ze werd Enzo Fernandez tot 2031 vastgelegd en ook Mykhailo Mudryk (2031), Benoît Badiashile (2030), Noni Madueke (2030) en Malu Gusto (2030) werden voor lange tijd vastgelegd.

Contracten van meer dan vijf jaar zijn met de nieuwe regels nog wel toegestaan, maar de transfersom moet wel in een periode van maximaal vijf jaar worden afgeschreven. De regelwijziging gaat deze transferperiode in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties