De Condé moet voor bondsparket komen: Deze weinig fraaie woorden sprak hij uit

De Condé moet voor bondsparket komen: Deze weinig fraaie woorden sprak hij uit
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Head of Football van KRC Genk Dimitri de Condé moet naar het bondsparket. Dat omwille van zijn tirade tegen Jan Vertonghen en de ref na KRC Genk-Anderlecht.

Op 3 september ging Dimitri de Condé verhaal halen bij Jan Vertonghen, omdat die enkele rode kaarten aan Genkspelers probeerde aan te naaien. De Condé moet zich volgende week verantwoorden voor het bondsparket voor die acties, op 19 september.

Volgens het verslag van scheidsrechter Bram Van Driessche ging De Condé “verbaal en wild gesticulerend stevig tekeer tegen de vierde official” na de tweede gele kaart voor Bonsu Baah. Tijdens de rust ging hij ook al verhaal halen bij de scheidsrechter.

“De taal die hij gebruikte, tart alle verbeelding. Een bloemlezing: Ge zijt een fucking loser man, Wat loopt gij hier eigenlijk te doen, Gij zijt een echte schande, Ge zijt hier nooit meer welkom in deze gang, fucking loser”, staat er te lezen in het verslag van de scheidsrechter, geciteerd via Het Nieuwsblad.

“Na de wedstrijd sprak hij me opnieuw op agressieve wijze aan dat ik een regelrechte schande was. Ik heb hem daarop uitgenodigd om de dialoog in de kleedkamer aan te gaan, waarop hij zei: Met u praat ik nooit meer.”

Dimitri de Condé riskeert zware straf

De vierde official maakte een verslag op voor de woorden richting Jan Vertonghen. Het bondsparket roept De Condé meteen op. “Het woordgebruik ten aanzien van de wedstrijdleiding is uitermate ongepast en onaanvaardbaar en heeft een beledigend en bedreigend karakter”, klinkt het.

“Die houding hoort niet thuis in ons voetbalbestel en zeker niet voor een bestuurslid van een voetbalclub uit het profvoetbal. Een blik op het disciplinair verleden van de heer De Condé leert het bondsparket dat er in het verleden ook reeds incidenten waren met de wedstrijdleiding.”

“Er zijn drie veroordelingen geweest voor o.a. kritiek op de wedstrijdleiding, commentaar op de wedstrijdleiding, beledigen van de scheidsrechter en de houding tijdens de rust… Kortom: het lontje van de heer De Condé is niet onmetelijk groot.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties