Premier League heeft belangrijke beslissing genomen over VAR-blunder rondom Liverpool en neemt ingrijpende maatregelen

Premier League heeft belangrijke beslissing genomen over VAR-blunder rondom Liverpool en neemt ingrijpende maatregelen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool verloor afgelopen weekend met 1-2 tegen Tottenham. Al had de wedstrijd er wel heel anders kunnen uitzien als de juiste beslissingen gemaakt werden.

Zo werd er een doelpunt van Luis Diaz onterecht afgekeurd voor buitenspel. Er was een miscommunicatie tussen de VAR en de scheidsrechters op het veld, waardoor het leek alsof de VAR het doelpunt wilde afkeuren.

Liverpool vroeg nadien de VAR audio op om te weten wat er dan precies zou gebeurd zijn. Nadien wilde de club 'zijn opties bekijken'. Dinsdagavond werd er dan uiteindelijk toch beslist om de audio publiek te maken. De Premier League publiceerde de opname op zijn website.

Verder verliep de wedstrijd ook niet zonder slag of stoot. Liverpool pakte twee keer rood (Curtis Jones en Diogo Jota). In de 96e minuut verloren de Reds dan ook nog eens door een eigen doelpunt van verdediger Joel Matip.

De PGMOL, dat is de Engelse scheidsrechtersbond, gaf toe dat er een fout werd gemaakt. Ze willen nu dan ook maatregelen nemen zodat zoiets niet meer zal gebeuren.

"Richtlijnen voor Video Match Officials hebben altijd de nadruk gelegd op de noodzaak van efficiëntie, maar nooit ten koste van nauwkeurigheid. Dit principe zal duidelijk worden herhaald", klonk het bij de PGMOL.

"Er zal een nieuw VAR-communicatieprotocol worden ontwikkeld om de communicatie tussen de scheidsrechter en het VAR-team duidelijker te maken met betrekking tot beslissingen op het veld. Als een extra stap in het proces zal de VAR het resultaat van het VAR-controleproces bevestigen met de AVAR voordat de uiteindelijke beslissing wordt bevestigd aan de officials op het veld", besluiten ze in een offcieel statement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties