Weg uit Milaan, een wereld van verschil voor Alexis Saelemaekers

Weg uit Milaan, een wereld van verschil voor Alexis Saelemaekers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een aanpassingsperiode heeft Alexis Saelemaekers zich gevestigd als vaste waarde in het eerste elftal van Bologna. Een verademing vergeleken met zijn tijd bij AC Milan.

Tussen een blessure aan de enkel en een schorsing door duurde het tot eind september voordat Alexis Saelemaekers werd opgenomen in de basiself van Bologna. Sindsdien heeft de Rode Duivel het team al goed kunnen helpen.

Vrijdag, tegen Lazio, vierde hij zijn derde competitiestart op rij. Vorig seizoen begon hij in het San Siro slechts één keer drie Serie A-wedstrijden op rij, voordat hij in de laatste duels van het seizoen terugkeerde op de bank.

Saelemaekers, op de linkerflank opgesteld onder Thiago Motta, moet nog flink aan zijn statistieken werken, maar zijn harde werk heeft bijgedragen aan de goede vorm van het team. Bologna is nu tien wedstrijden ongeslagen en heeft Lazio kunnen verslaan (1-0).

Het was echter een andere voormalige Anderlecht-speler die het winnende doelpunt tegen de netten trapte. Op assist van Lewis Ferguson bevestigde Joshua Zirkzee goede vorm met twee doelpunten en een assist in zijn laatste vier competitiewedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties