Altijd gevoelig: KAA Gent wil ex-speler Club Brugge inlijven

Altijd gevoelig: KAA Gent wil ex-speler Club Brugge inlijven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kat is de bal aangebonden. Een ex-speler van Club Brugge staat op de radar van ... KAA Gent. En dat ligt natuurlijk altijd een beetje gevoelig bij de supporters. Al is het nog maar de vraag of het zover komt, want er is ook een Belgische kaper op de kust.

Eduard Sobol staat op de verlanglijst van KAA Gent, zo blijkt uit diverse Franse bronnen. Ze zouden er de speler heel graag bijwillen, al is nog niet geweten op welke basis. Zowel een definitieve aankoop als een uitleenbeurt met aankoopoptie liggen momenteel op tafel.

Eerder werd al duidelijk dat ook KVC Westerlo interesse toonde in de gewezen verdediger van Club Brugge. Rik De Mil - die Sobol nog kent van bij blauw-zwart - zou daarover hebben aangedrongen bij het bestuur van de Kemphanen.

Marktwaarde van 2 miljoen euro

De verdediger uit Oekraïne heeft volgens Transfermarkt een transferwaarde van liefst twee miljoen euro én een jaarloon van 700.000 euro. Dat lijkt veel voor de spek van de Westelse bek, al zijn zij sinds de komst van de Turkse investeerders kapitaalkrachtiger geworden.

Sobol Eduard

Maar ook KAA Gent wil dus aankloppen bij Straatsburg, de Franse club van Sobol. Daar zit hij nog maar sinds januari 2023, toen hij overkwam van Club Brugge voor 2,5 miljoen euro. Vorig seizoen speelde hij meteen vijftien wedstrijden voor Straatsburg.

Samen wisten ze de strijd aan te gaan tegen degradatie en op de vijftiende plaats te eindigen in de Ligue 1. Dit seizoen gaat het echter veel minder goed met Sobol. Hij kwam nog maar tot één bekerwedstrijd en drie korte invalbeurten in de Ligue 1.

Amper 112 speelminuten bij zijn Franse club Straatsburg voor Sobol

Doordat hij nog meer 112 speelminuten genereerde dit seizoen, kijkt hij zelf ook uit naar een nieuwe uitdaging om opnieuw meer tot spelen toe te komen. Sobol kan als linksachter en als linkervleugelverdediger worden uitgespeeld.

Op die manier kan hij bij Gent een optie zijn om Archie Brown te vervangen of als linker centrale verdediger te helpen onder meer het gemis van Watanabe op te vangen die naar de Asian Cup trok. De komende weken mogen we mogelijk meer nieuws verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties