Fransen sparen kritiek op Duivels niet: "Zij verzwakten hun ploeg" en "Hij liep spookachtig rond"

Fransen sparen kritiek op Duivels niet: "Zij verzwakten hun ploeg" en "Hij liep spookachtig rond"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels worden als outsider op het EK ook in het buitenland scherp in het oog gehouden. De toonaangevende Franse krant L'Equipe maakte een hele analyse van de wedstrijd tegen Ierland en waren niet mals.

“Een verjongd, experimenteel elftal heeft énorm teleurgesteld in Ierland", schrijven ze. "Het toonde zelfs verontrustende tekenen van defensieve zwakte.”

Ze menen ook dat Domenico Tedesco hier geen conclusies uit kan trekken. “Door zaken uit te testen - vaak door een gebrek aan spelers - is coach Tedesco niet wijzer geworden in de aanloop naar het EK.”

“De eerste helft had alles weg van een vriendschappelijke wedstrijd, in de letterlijke zin van het woord. Centrale verdediger Wout Faes en linksachter Olivier Deman verzwakten hun eigen ploeg door talrijke duels te verliezen."

"Aanvallend miste het spel van de Duivels beweging en combinatie. Het tempo dat verwacht werd van middenvelders Youri Tielemans en Arthur Vermeeren was onvoldoende om het nummer 62 op de FIFA-ranking te combineren.”

Loïs Openda moest het ook ontgelden, maar voor hem gold het excuus dat hij amper een bruikbare bal kreeg. “Hij werd zelden gebruikt. Spookachtig liep hij voorin rond.”

En de wissel van Onana als centrale verdediger werd ook niet gesmaakt. “En wat te zeggen van de positionering van Onana, ten koste van de jonge Koni De Winter? Tegen Ierland lieten de Duivels een van hun slechtste prestaties zien sinds het WK in Qatar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties