Anderlecht klopt Gent en komt (even) aan de leiding in Super League

Anderlecht klopt Gent en komt (even) aan de leiding in Super League
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stonden op vrijdagavond al een aantal interessante duels op het programma. In play-off 1 speelde Anderlecht op bezoek bij de KAA Gent Ladies. Ze konden daarin zelfs de leiding pakken, wat ook zou gebeuren na een dominante wedstrijd.

Standard had voor de vierde speeldag van de play-offs in de Super League 32 punten, met OH Leuven en Anderlecht met 31 punten op de plaatsen twee en drie ook nog volop in de strijd verwikkeld. En dus wilde Anderlecht de macht grijpen.

Delabre en Wijnants zorgen voor dubbele voorsprong

Als het kon winnen in Gent, dan kon het druk zetten op OH Leuven en Standard die op zaterdagnamiddag tegen elkaar speelden. En dat zou uiteindelijk ook geen lukken, want paars-wit domineerde de wedstrijd tegen de Limburgers.

Amélie Delabre wist op het halfuur de 0-1 op het bord te zetten, dankzij Sarah Wijnants was het bij de pauze al 0-2. En daarmee was de wedstrijd eigenlijk al min of meer in een beslissende plooi gelegd door de vrouwen van Anderlecht.

Delabre doet boeken dicht: 0-3 voor Anderlecht

Meteen na de koffie deed Amélie Delabre met haar tweede van de avond de boeken helemaal dicht. Daardoor werd het 0-3, een stand die het ook zou blijven tot het einde van de partij in de match tussen Gent en Anderlecht.

In de stand heeft Anderlecht nu 34 punten en is het dus minstens tot zaterdagavond leider in de Super League. OH Leuven en Standard nemen het om 19 uur tegen elkaar op in een pittig duel waarbij de leidersplaats andermaal op het programma staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties