Casteels en De Bruyne belangrijk, Bendtner de echte held voor Wolfsburg

Caroline Tonnelier
| 16 reacties

Tot in de 89e minuut zag het ernaar uit dat Bayern de Supercup zou pakken, maar daar besliste Nicklas Bendtner anders over. Op aangeven van De Bruyne zorgde de invaller voor de late gelijkmaker. Later trapte hij ook de beslissende penalty voorbij Neuer, nadat Casteels eerder een penalty had gestopt.

Kevin De Bruyne was onzeker voor deze clash, maar stond toch gewoon aan de aftrap. Ook Koen Casteels stond in de basiself bij Wolfsburg. Bayern kwam het best uit de startblokken, maar verder dan een poging van Boateng op het doelkader (via Casteels) kwamen de bezoekers niet in hun openingsoffensief.

Wolfsburg kwam steeds beter in de wedstrijd en dat resulteerde in enkele pogingen van onder meer De Bruyne en Perisic. Bayern-doelman Neuer moest zich tonen toen de bal via Benatia bijna in doel belandde.

Robben zet Bayern op 0-1

Kort voor de rust was de Duitse nationale doelman echter minder alert. In zijn gekende stijl kwam hij ver uit doel, maar dat liep bijna verkeerd af. De poging van De Bruyne miste echter het doel en bovendien was er reeds gefloten wegens buitenspel.

Na de pauze kwam er wél snel een doelpunt van Bayern. Doelman Casteels had in een wat warrige fase wat moeite met de bal en het was Robben die de score opende.

Casteels stopt penalty

Wolfsburg probeerde te reageren en met name Bas Dost kreeg dé kans op de gelijkmaker. Zijn afwerking liet echter te wensen over en een tiental minuten later werd hij vervangen door Bendtner. Die was wél trefzeker, op aangeven van -uiteraard, zouden we bijna zeggen- Kevin De Bruyne.

1-1 dus en strafschoppen, dé kans voor Koen Casteels om zich tot de held van de avond te kronen. Hij pakte op knappe wijze de strafschop van Xabi Alonso. De échte held van de avond werd echter Nicklas Bendtner. Hij trapte de beslissende penalty immers voorbij Neuer, die geen enkele elfmeter kon pakken.