Overzicht Eredivisie: spektakel in Rotterdam, Twente in de problemen

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

In Rotterdam was het uitkijken naar de derby tussen Excelsior en Feyenoord. In een burenduel is alles mogelijk, maar de machtsverhoudingen werden dit keer gerespecteerd.

Excelsior - Feyenoord 2-4

Dat had Feyenoord met name te danken aan Michiel Kramer, die goed was voor een hattrick. Op die manier had hij een erg groot aandeel in de 2-4 zege van de bezoekers. Kuyt had eerder al voor de erg vroege 0-1 gezorgd.

Heerenveen - Roda JC 3-0

Foppe De Haan heeft Heerenveen terug op koers gekregen. Tegenstander Roda JC is na een uitstekende start dan weer helemaal teruggezakt. Het duel tussen die twee clubs eindigde op een, gezien de recente resultaten niet verrassende, 3-0. Te Vrede nam twee doelpunten voor zijn rekening, waarvan één vanop de stip.

Twente - Willem II 1-3

FC Twente moest na een nul op twaalf absoluut nog eens winnen in de degradatietopper tegen Willem II. Voor eigen publiek moest dat een haalbare kaart zijn, maar opnieuw liep het helemaal fout voor Twente. De man die daarvoor verantwoordelijk was, heet Lucas Andersen.

21 is de jonge aanvaller van Willem II en hij scoorde drie keer in de eerste helft. Tussendoor kon Oosterwijk voor de aansluitingstreffer zorgen, maar het was slechts een pleister op een houten been. 1-3 na 45, maar ook na 90 minuten en het degradatiespook doemt zo steeds nadrukkelijker op in Enschede.