Dag op dag zes jaar geleden: Feyenoord krijgt er tien om de oren (met beelden)

Maxim Cleemput
| 1 reacties

24 oktober 2010 is een dag die ze bij Feyenoord nooit zullen vergeten. Het is precies zes jaar geleden dat PSV zwaar uithaalde tegen Feyenoord. De 10-0-eindstand is de zwaarste nederlaag in de geschiedenis van de Rotterdammers.

Het begon al na 24 minuten toen Jonathan de score opende voor de Eindhovenaren. Nog voor de rust kreeg Kelvin Leerdam van Feyenoord de rode kaart en werd het nog 2-0 via een own-goal van Bruno Martins Indi.

Hattrick Jonathan

Na de rust ging het helemaal mis voor de uitploeg. Jonathan maakte er nog twee en vervolledigde zo zijn hattrick. Ook Ola Toivonen en Balazs Dzsudzsák stonden met twee doelpunten aan het kanon. Orlando Engelaar en Jeremain Lens maakten de afgang compleet.

De toenmalige trainer van Feyenoord is een oude bekende in België, niemand minder dan Mario Been stond er aan het roer. Uiteraard kwam hij zwaar onder vuur te liggen, maar uiteindelijk overleefde de Nederlander de storm. Zijn team eindigde wel op een erg teleurstellende tiende plaats.

Bekijk hieronder nog eens de doelpuntenkermis van toen. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.