PSV zet Nederlandse topper naar zijn hand en telt Ajax nog voor de rust helemaal uit

Bart Ver Elst
| 3 reacties

De slotwedstrijd op de zesde speeldag van de Nederlandse Eredivise was de kraker tussen PSV en Ajax. Maar na 35 minuten waren de bezoekers uit Amsterdam al helemaal uitgeteld in Eindhoven.

De topper tussen leider PSV en rivaal Ajax staat altijd garant voor spektakel. Dat was zondagavond niet anders. Na 35 minuten was de wedstrijd al gespeeld, want de thuisploeg stond toen al 3-0 voor.

Gaston Pereiro zorgde halverwege de eerste helft voor het openingsdoelpunt, enkele minuten later verdubbelde Luuk de Jong de cijfers, 2-0. De Ajax-defensie ging twee keer niet vrijuit.

Geen goals meer

Tien minuten voor de pauze zette de Mexicaan Hirving Lozano de 3-0 eindcijfers op het bord. Ajax nam na de pauze het balbezit voor zijn rekening, maar kwam niet meer tot scoren.

Door die zege doet PSV een gouden zaak in de stand. De ploeg van Mark van Bommel blijft met 18 op 18 foutloos en telt na 6 speeldagen al 5 punten voorsprong op eerste achtervolgers Feyenoord, Heracles en Ajax.