Datum: 28/08/2005 19:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Reyno de Navarra
Wie volgt Valencia en Athletic?
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Wie volgt Valencia en Athletic?
Foto: © SC

Na de nederlaag van Barcelona gisterenavond krijgt Real Madrid vanavond al meteen de kans om afstand te nemen van zijn aartsrivaal.  De Koninklijke moet op bezoek bij Cádiz.  Verder is het vooral uitkijken naar de prestaties van Villarreal, Atlético Madrid en Sevilla, drie ploegen die met grote ambities aan de competitie beginnen.  Zij hopen net als Valencia en Athletic gisterenavond het nieuwe seizoen met een overwinning in te zetten. 
 
Real Madrid gaat vanavond op bezoek bij neo-eersteklasser Cádiz.  De Andalusiërs zullen ongetwijfeld gemotiveerd zijn om hun status van degradatiekandidaat te weerleggen en hopen net als Alavés gisteren op een stunt.  Bij Real start Robinho op de bank, maar de kans is groot dat het Braziliaanse wonderkind in de tweede helft mag invallen.  Ook Woodgate, eindelijk terug fit, krijgt een plaatsje op de bank.  Baptista start mogelijk al in de basis. 
 
Villarreal, dat zich voor het eerst kon plaatsen voor de Champions League, moet op bezoek bij Uefa Cup-deelnemer Osasuna.  Bij de bezoekers start Barbosa onder de lat en ook Kromkamp krijgt waarschijnlijk een plaats in de basiself.  Valencia en Tacchinardi moeten wellicht tevreden zijn met een plaatsje bij de reserven.  Tegenstander Osasuna had het in de terugronde van vorig seizoen moeilijk en komt verzwakt uit de transferperiode.  Pablo García, Aloisi, Expósito en Chengue Morales vertrokken.  Aanwinsten Ricardo en Romeo staan normaal gezien aan de aftrap, Marcelo Sosa (nog) niet. 
 
Sevilla maakte indruk in de voorbereidingsperiode.  De ploeg uit de Andalusische hoofdstad versterkte zich in de transferperiode met Kanouté, Saviola, Maresca, Luis Fabiano en doelman Palop.  Vooral in de aanval heeft coach Juande Ramos ondanks het vertrek van Baptista een luxeprobleem.  Het is dan ook afwachten wie van het viertal Kanouté, Saviola, Fabiano en Kepa aan de aftrap staat.  Bij tegenstander Racing Santander vonden er heel wat verschuivingen plaats de voorbije zomer.  De bezoekers staan dan ook met een sterk vernieuwd team aan de aftrap.  Zowat de helft van de basiself van coach Preciado (ook al een nieuwkomer) maakte vorig jaar nog geen deel uit van de kern.  Verwacht wordt dat Mora, Pinillos, Melo, Vitolo, Neru en Stéphane Dalmat aan de aftrap staan.  
 
Atlético Madrid staat te popelen om aan het seizoen te beginnen.  De ploeg en vooral coach Bianchi start immers met grote ambities.  Vanavond moet tegen Real Zaragoza het eerste voetbalfeest van het seizoen worden.  Met Kezman, Maxí Rodríguez, Galletti en Torres start Atlético met een indrukwekkende aanval.  Toch verliep het in de voorbereiding niet altijd even vlot, maar vanavond moet Atlético er helemaal staan.  Real Zaragoza verloor in het tussenseizoen aanvallers Galletti (aan Atlético) en David Villa, maar heeft met Ewerthon, Sergio García en Óscar González waardige vervangers in huis.  Doelman César moet vanavond proberen de spitsen van Atlético van een doelpunt te houden.
 
Deportivo La Coruña wil absoluut beter doen dan vorig seizoen.  De Galiciërs verloren wel Luque aan Newcastle, maar beschikken met Tristán en Valerón nog steeds over twee topspelers in het aanvallend compartiment.  Tegenstander Real Mallorca versterkte zich met een groot aantal huurlingen.  Vorig seizoen kon de ploeg uit de Balearen zich pas op de laatste speeldag redden, maar lijkt nu beter gewapend om de degradatiestrijd te ontlopen. 
 
Espanyol speelde een ronduit dramatische voorbereiding en heeft vanavond absoluut een overwinning nodig tegen Getafe om wat vertrouwen op te doen.  De tegenstander uit Madrid gaat wellicht een moeilijk seizoen tegemoet en wil dan ook zijn start niet missen.  Getafe start vanavond met een sterk vernieuwd elftal.  Bij Espanyol is de belangrijkste vraag hoe men het vertrek van Maxí Rodríguez kan opvangen.
 
In de laatste wedstrijd van vanavond ontvangt Celta de Vigo Málaga.  In tegenstelling tot Cádiz en Aláves krijgt Celta een op papier haalbare kaart voorgeschoteld bij zijn comeback in de Primera División.  Málaga speelde vorig seizoen echter een knappe terugronde en hoopt ondanks het verlies van enkele bepalende spelers vlot te kunnen meedraaien in de hoogste regionen van de middenmoot.  Celta start met weinig ambities.  Het wordt vooral zaak om zich dit seizoen van het behoud te verzekeren en daarna opnieuw te kunnen uitgroeien tot een subtopper.  

Meer nieuws