Afrika Cup: Madagaskar en Ilaimaharitra flikken het opnieuw, ex-Rouche scoort twee keer voor Guinee

Simon Wauters

Zondagavond werden de laatste wedstrijden in groep B van de Afrika Cup afgewerkt. Naast Burundi - Guinee stond ook Madagaskar - Nigeria op het programma.

Madagaskar - Nigeria

Madagaskar was met een verrassende vier op zes aan het toernooi begonnen en stuntte zondag tegen Nigeria, dat de Afrika Cup al drie keer won. Madagaskar won met 2-0.

Marco Ilaimaharitra (Charleroi) en zijn ploegmaats wonnen zo hun groep en plaatsten zich verrassend voor de 1/8e finale. Madagaskar is dit jaar voor het eerst aanwezig op de Afrika Cup.

Bij Nigeria kwam Moses Simon na 73 minuten Salomon Kalou (allebei ex-Gent) aflossen. Nigeria plaatst zich ondanks de nederlaag toch voor de volgende ronde.

Burundi – Guinee

Guinee won dan weer met 0-2 van Burundi, dat al na tien minuten met een man minder verder moest. Mohamed Yattara (ex-Standard) scoorde beide doelpunten. Guinee eindigt als derde met vier op negen en moet hopen dat het bij de beste nummers drie eindigt en zich alsnog plaatst voor de laatste zestien.