Oefeninterlands: Nederland overtuigt niet tegen Schotland, Benzema meteen in basis bij Frankrijk (en mist penalty)

Oefeninterlands: Nederland overtuigt niet tegen Schotland, Benzema meteen in basis bij Frankrijk (en mist penalty)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De landenteams zijn stilaan op kruissnelheid aan het komen voor het EK dat volgende week van start gaat. Woensdagavond hadden toernooifavorieten Frankrijk, Engeland en Duitsland alvast een vriendschappelijke wedstrijd staan.

Frankrijk-Wales

Wereldkampioen Frankrijk nam het op tegen Wales en bondscoach Didier Deschamps koos meteen voor zijn wit konijn Karim Benzema in de spits. Bijna werd het een droomdebuut voor Benzema maar zijn penalty op het halfuur werd gekeerd door de Welshe doelman Danny Ward.

Het gevaar komt bij Frankrijk echter niet louter van bij Benzema. Enkele minuten na de misser van Benzema, zette Mbappe de Fransen op voorsprong. In de tweede helft verdubbelde Griezmann enig mooi de score, goed voor een comfortabele 2-0 voorsprong voor Les Bleus. Ousmane Dembélé zorgde in de slotfase nog voor de 3-0.

Engeland-Oostenrijk

Engels bondscoach Gareth Southgate experimenteerde met zijn opstelling. Aangezien er niet veel spelers aanwezig waren, kreeg Jesse Lingard zijn kans op het middenveld. Op het EK zal de speler er echter niet meer bij zijn.

Net voor het uur bracht de 19-jarige Arsenal-winger Engeland op voorsprong en dat doelpunt volstond om de overwinning in eigen huis te houden.

Duitsland-Denemarken

Duitsland is op elk groot toernooi een favoriet maar zag zich op het vorige WK al uitgeschakeld in de groepsfase. Die Mannschaft trekt bovendien voor het laatst naar een toernooi met Joachim Löw als bondscoach.

Tegen buurland Denemarken (toekomstige tegenstander van de Rode Duivels op het EK) liep het nog steeds niet al te soepel voor Duitsland. Ze kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel na doelpunten van Neuhaus en Poulsen.

Nederland-Schotland

Oranje is er na afwezigheid op het EK van 2016 opnieuw bij komende zomer maar het elftal van Frank De Boer kon allesbehalve overtuigen tegen Schotland. De Schotten kwamen zelfs op voorsprong via een doelpun van KVO-speler Hendry.

Na een kwartier bracht Depay Nederland op gelijke hoogte maar toch kwamen ze opnieuw op achterstand, ditmaal via Kevin Nisbet. Net voor affluiten kon, opnieuw, Depay de meubelen redden en Oranje vermijden van een pijnlijke nederlaag net voor het EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties