andAnderlecht
staStandard
0-1
Datum: 17/04/2007 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Lotto Park
Trekt paarswit ook nu aan het langste eind?
Dries Olaerts
| 0 reacties
Trekt paarswit ook nu aan het langste eind?
Foto: © SC

Vanavond staat met het bekerduel Anderlecht-Standard wellicht één van de meest aantrekkelijke semifinales in jaren op het programma. Het is de tweede keer in korte tijd dat beide rivalen tegen elkaar de wei in moeten. Ruim een week geleden bezorgde Mémé Tchité zijn ex-club een nipte nederlaag in competitieverband.

Of het vandaag even gunstig uitdraait voor de Brusselaars is allerminst zeker. De Rouches zullen ongetwijfeld geleerd hebben uit de fouten die ze toen maakten, en kregen inmiddels een aanzienlijke boost in de vorm van...Sérgio Conceiçao. De Portugese aanvoerder van de Luikenaars vierde na wekenlang blessureleed zijn rentree afgelopen weekend, en liet meteen enkele staaltjes van zijn grote klasse bewonderen. De vleesgeworden grinta barst alleszins van het vertrouwen. "We zijn sterker dan Anderlecht. Door hen uit de beker te kegelen wil ik eveneens Roger Vanden Stock lik op stuk geven voor zijn schandalige uitspraken aan het begin van het seizoen." De Anderlecht-voorzitter verklaarde toen na zes speeldagen dat Standard al uitgeteld was voor de titel. "Met de nodige inzet en gretigheid moet het lukken. Een beker binnenrijven is en blijft iets magisch", voegde de Maestro er nog aan toe.

Rond de opstelling waarmee beide ploegen van start zullen gaan is het vooralsnog in het ongewisse tasten. Zo bestaat de kans dat aan Luikse zijde Igor De Camargo 'geslachtofferd' wordt voor het systeem, ookal wist de Braziliaan zaterdag voor het eerst sinds lang te scoren. Siramana Dembele komt mogelijk in de ploeg, teneinde het middenveld te versterken. De aalvlugge Jovanovic zou alzo de enige aanvaller worden. Milan Rapaic zou na zijn recente wanprestaties alvast niet op een basisplaats moeten rekenen. In tegenstelling tot de herstelde Steven Defour (pijnlijke trap op de enkel tegen Bergen) maakt Karel Geraerts geen deel uit van de kern. "Karel is opnieuw fit, maar heeft al een maand geen wedstrijd gespeeld. Aangezien ik slechts vijftien namen op het blad mag invullen geef ik de voorkeur aan mensen die 100% fit zijn", aldus Michel Preud'homme. In de wandelgangen wordt echter gefluisterd dat de blonde Limburger het verkorven zou hebben in Luik na zijn aangekondigde vertrek en het openlijke geflirt met andere clubs.

In het kamp van Anderlecht trachtte men de afgelopen dagen het belang van de match van vanavond te relativeren. Men zou immers de extra belasting van de dubbele bekerconfrontatie vrezen, iets wat finaal beslissend kan zijn in de laatste rechte lijn van de titelrace. Coach Vercauteren kondigde alvast een paar wijzigingen aan in zijn basiself. Zo zou de Argentijnse targetman Frutos op de bank beginnen, en zouden de verdedigers Van Damme en Von Schlebrügge nog eens een speelkans krijgen. Mbo Mpenza, Walter Baseggio en Bart Goor zullen de match alvast vanuit de tribune moeten volgen. Het trio is geblesseerd. [AN]

Meer nieuws

Beker van België