Datum: 24/01/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Wat kan het nieuwe Standard tegen de kampioen?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Voorbeschouwing: Standard - Gent

Wat kan het nieuwe Standard tegen de kampioen?
Foto: © photonews

AA Gent speelt na de wedstrijden tegen Anderlecht en Club Brugge zijn derde topper in één week. De klus oogt loodzwaar. Standard kocht stevig in en zint op wraak.

De laatste keer dat Gent op bezoek kwam in Luik, was in play-off 1 van vorig seizoen. AA Gent ging met 1-3 cijfers winnen aan de boorden van de Maas en dat zijn ze in Luik nog niet vergeten. Wat we ook niet mogen vergeten, is dat Pedersen toen dit deed.

Die Pedersen sleepte met die goal op het Gala van de Gouden Schoen de trofee voor mooiste doelpunt in de wacht, maar mag intussen weg bij AA Gent. Hij zit net als Raman niet in de selectie voor zondagavond.

Er wel terug bij is Moses Simon, hij was tegen Club Brugge geschorst en kon zo een vervelende teenontsteking rustig laten genezen. Lucas Deaux is samen met de geblesseerde Olayinka de enige nieuwkomer die nog niet in actie kwam.

Selectie Gent: Sels, Vitas, Rafinha, Coulibaly, Matton, Depoitre, Neto, Diedhiou, Mitrovic, Kums, Saief, Deaux, Dejaegere, Thoelen, Asare, Wikheim, Nielsen, Vandenbussche, Simon, Foket en Milicevic.

Bij de Rouches wordt het uitkijken hoe nieuwelingen Kosanovic, Edmilson, Fai en Boschilia de stijgende lijn doortrekken. Barça-legende Victor Valdés en Dompé zitten niet in de selectie.

Selectie Standard: Hubert, Thuram, Vits, Goreux, Fai, Fiore, Andrade, Scholz, Arslanagic, Kosanovic, Enoh, Trebel, Yatabaré, Dossevi, Legear, Badibanga, Boschilia, Edmilson, Santini en Emond.

Meer nieuws