Datum: 04/03/2017 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Regenboogstadion
Westerlo wil zich op het veld van Zulte Waregem van het behoud verzekeren
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

KVC Westerlo wil zich op het veld van Zulte Waregem van het behoud verzekeren

Westerlo wil zich op het veld van Zulte Waregem van het behoud verzekeren
Foto: © Photonews

Zulte Waregem krijgt vanavond KVC Westerlo over de vloer. De fusieploeg wil zich herpakken na de zware pandoering die het kreeg van leider Club Brugge (5-0). Met Westerlo dient zich na enkele kleppers een op papier haalbare tegenstander aan, maar...

Het draait de jongste weken net iets minder goed bij Zulte Waregem. Het verloor onder meer van Sporting Charleroi, Anderlecht en Club Brugge. Tussenin was er een gelijkspel tegen AA Gent en toch ook nog een ruime zege tegen STVV.

Met het oog op play-off 1 wil Essevee vanzelfsprekend nog wat vertrouwen tanken. Thuis Westerlo en uit Eupen, Francky Dury en co zouden liefst van al met een 6 op 6 de reguliere competitie afsluiten. De geblesseerden De fauw en Derijck ontbreken, net als de geschorste Lerager.

Westerlo heeft één doel: het behoud veiligstellen

Westerlo zakt met slechts één doel af naar het Regenboogstadion: het behoud veiligstellen. Als rode lantaarn Moeskroen thuis tegen Standard niet beter doet dan Westerlo, dan blijven De Kemphanen in eerste klasse.

Jacky Mathijssen kan rekenen op een volledig fitte kern om Zulte Waregem te bekampen. Acolatse en Hyland moeten uitkijken: bij een nieuwe gele kaart zijn zij geschorst voor de laatste – mogelijk nog belangrijke – speeldag.

Iets bijverdienen? Waag dan zeker een gokje op deze wedstrijd via Unibet!

Meer nieuws