staStandard
zwaZulte Waregem
Paul José Mpoku (pen) 48'
1-0
Datum: 28/04/2013 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Live Rednic verwijst Ciman naar de bank
Fabian Morren
| 0 reacties
Rednic verwijst Ciman naar de bank
Foto: © SC

Zulte Waregem kan Anderlecht op vier punten zetten. Essevee staat wel voor de moeilijke verplaatsing naar Standard dat zich mits een overwinning zelf opnieuw mengt in het titeldebat.

De belangen zijn opnieuw bijzonder groot. Standard ontvangt de nieuwe leider om 18 uur. Bij winst verstevigt Zulte Waregem zijn leiderspositie maar bij verlies naderen de Rouches weer tot op amper twee punten. 

Francky Dury zegt dat Standard even sterk is als Zulte Waregem maar benadrukt wel dat zijn troepen met enorm veel vertrouwen aan de aftrap komen. De coach moet straks kiezen wie hij in doel zet: Bruzzese die al enkele wedstrijden op hoog niveau keept ofwel Bossut die weer helemaal fit is. 

Standard was aan een sterke reeks bezig in play-off I tot het vorig weekend met zware 3-0 cijfers de boot in ging tegen Lokeren. Toch beseft iedereen in Luik dat bij een overwinning de weg naar Champions League-voetbal opnieuw open ligt.

Jelle Van Damme trainde deze week amper mee en ook Mpoku was lange tijd onzeker maar beiden behoren toch tot de kern van Rednic. 

Stel uw bonus van gratis 60 euro wedtegoed veilig en registreer je nu bij Unibet! Wint Zulte Waregem straks van Standard? Dan levert je dat bij een gok van 60 euro liefst 240 euro op! Registreer je dus nu op www.unibet.be/voetbalkrant.

Meer nieuws