Datum: 07/04/2017 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Diaz Arena
Oostende krijgt opsteker en wil revanche op bekerwinnaar Essevee
Oostende krijgt opsteker en wil revanche op bekerwinnaar Essevee
Foto: © photonews

Drie keer al speelden de Kustboys tegen Essevee. Drie keer was er geen winnaar naar 90 minuten, maar de strafschoppen in de bekerfinale hebben wel pijn gedaan bij de troepen van Vanderhaeghe. Wat mogen we verwachten in de play-offs?

"Een echte revanche voor de bekerfinale kan je het niet noemen, want dit is opnieuw een competitie en de bekerfinale is in een wedstrijd gedaan. Maar Oostende zal gemotiveerd voor de dag komen en het is aan ons om het serieus op te vatten en onze taken uit te voeren", aldus Francky Dury. "Oostende gaat natuurlijk voor Europees voetbal, wij hebben dat al."

"Het zal een beetje 50/50 zijn", beseft ook Onur Kaya voorafgaand aan de wedstrijd. We hebben als clubs allebei een mooi parcours gereden dit seizoen en uiteraard zullen zij willen winnen, maar wij spelen op een andere manier dan hen. Het zal een spannende wedstrijd worden en we willen iets neerzetten."

Dat moet Essevee dan wel doen zonder Bossut, Gueye en De fauw. Dury neemt sowieso geen risico's met zijn spelers, maar Gueye en Bossut zouden er normaliter tegen Club Brugge op paasmaandag opnieuw bij kunnen zijn.

Bij KV Oostende is Dimata opnieuw fit én speelklaar. Ook Milic is intrinsiek terug en speelklaar, maar hij zit nog niet in de kern bij de Kustboys. Na de knappe prestatie in Charleroi - "Misschien wel het beste voetbal van play-off 1 op speeldag 1" - wil Oostende uitpakken met een overwinning om de Europese ambities kracht bij te zetten.

Wie pakt de punten aan het Zeetje? Als de thuisploeg wint, dan kan je via onze gratis bonus van 200% tot 80 euro meteen 168 maken, bij een zege van Essevee wordt dat zelfs 220 euro!

Meer nieuws