intInter Milaan
livLiverpool FC
0-1
Datum: 11/03/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter hoopt op stunt tegen Liverpool
Yves Dekoning
| 0 reacties
Inter hoopt op stunt tegen Liverpool
Foto: © SC

Inter Milaan en Liverpool vechten vanavond voor het laatste plaatsje in de kwartfinale van de Champions League. De Reds wonnen de heenmatch op Anfield met 2-0.

Liverpool lijkt de beste papieren in handen te hebben, maar Inter wil de strijdbijl nog niet begraven. Met de steun van een vol San Siro gaat Roberto Mancini er voor. Hij wil vooral vermijden dat Liverpool ruimte krijgt om te scoren. Als de bezoekers één keer de weg naar de netten vinden, moet Inter al minstens vier doelpunten maken.

Rafael Benitez beseft dat de buit nog niet binnen is. De Spanjaard wil gaan voor de overwinning. Hij weet dat ze niet te fel mogen terugzakken omdat ze dan niet lang zullen standhouden. Hij hoopt dan ook snel te scoren op de counter om de druk te verlichten. Hiervoor rekent hij vooral op Fernando Torres.

Inter moet de klus klaren zonder Marco Materazzi na zijn rode kaart in de heenmatch. Bij Liverpool ontbreekt Xabi Alonso omdat zijn vriendin elk moment kan bevallen. Ook Steve Finnan zal er niet bij zijn. De verdediger sukkelt met de hamstrings. Javier Mascherano raakt wel fit, net als aanvaller Zlatan Ibrahimovic bij Inter. Christian Chivu is onzeker met een schouderblessure.

In 1965 gooide Inter Milaan Liverpool uit de Uefa Cup. In de halve finales werd het op Anfield 3-1 voor de Reds, maar in Italië won Inter met 3-0.

Meer nieuws