Datum: 07/08/2018 20:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Underdog Standard start het Europese avontuur tegen Ajax: "De druk ligt bij hen"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

Standard gaat in derde voorronde van CL op zoek naar goede uitgangspositie tegen Ajax

Underdog Standard start het Europese avontuur tegen Ajax: "De druk ligt bij hen"
Foto: © photonews

Vandaag begint het Europese avontuur van Standard Luik. Om 20.30 uur komt Ajax op bezoek. De Rouches spelen de favorietenrol graag door, maar door de grote vetpotten van de Champions League staat er al heel wat op het spel.

Als we naar de budgetten van beide teams kijken, dan is er vanavond één grote favoriet: de Amsterdammers. Zij hebben een budget van 80 miljoen euro, Standard moet het doen met 'slechts' 29 miljoen euro. En ook Michel Preud'homme speelde de favorietenrol in deze derde voorronde van de Champions League graag door naar de bezoekers.

"We gaan proberen om Ajax uit hun comfortzone te halen", zei de Luikse oefenmeester maandag nog op de persconferentie. "We weten dat ze enorm veel kwaliteiten hebben, maar we willen ons spel spelen als we daartoe de kans krijgen. Ajax heeft een ploeg voor de Champions League. Ze investeerden heel veel geld, dus de druk is enorm bij hen."

'MPH' heeft nog werk aan de winkel bij Standard, laat dat duidelijk zijn. Al werd de competitie toch met een aardige 4 op 6 tegen Gent en Waasland-Beveren gestart. Ajax tankte dan weer vertrouwen door twee keer overtuigend tegen Sturm Graz te winnen in de tweede voorronde. Coach Erik ten Hag kan alvast geen beroep doen op de Deen Kasper Dolberg. 

50/50

En zelf wil de Ajax-trainer niet meedoen aan de psychologische spelletjes. Hij vindt het dan ook onzin dat zijn team topfavoriet is voor kwalificatie. "Standard is een gerenommeerde club, een topclub. Ik schat de kansen 50/50 in. De vorm van 2 dagen gaat doorslaggevend zijn wie doorgaat", aldus ten Hag. 

Volgende week wordt in Amsterdam de return gespeeld. De winnaar tussen Standard en Ajax neemt het in de laatste voorronde op tegen Slavia Praag of Dinamo Kiev. De beloning zijn de vetpotten van de Champions League. 

Meer nieuws