Datum: 03/11/2016 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Standard staat voor een lastige avond in Athene, maar Panathinaikos is te pakken
Redactie
| 0 reacties

Standard wil winnen om in de race te blijven, Panathinaikos moet spelers missen

Standard staat voor een lastige avond in Athene, maar Panathinaikos is te pakken

Zowel voor Standard als Panathinaikos ziet de stand in Groep G van de Europa League er niet ideaal uit. Beide ploegen moeten er dus voluit voor gaan als ze hun Europese droom in leven willen houden. Die motivatie is het perfecte recept voor een aantrekkelijke wedstrijd.

De Luikenaars hebben al twee punten kunnen sprokkelen in hun Europees avontuur, dus zal er toch eens een overwinning moeten komen. Maar slechts één winst in de voorbije zeven officiële duels spreekt niet bepaald in het voordeel van Standard. Trainer Jankovic is nog steeds zoekende en het 3-1-verlies bij Oostende afgelopen weekend was een slechte generale repetitie.

Maar er is ook goed nieuws. Scholz keert terug in de selectie, wat verdedigend meer zekerheid moet geven. En Orlando Sa kan weer voor een aanvallende impuls zorgen. Dit seizoen kwam hij in de Pro League al zes keer tot scoren, nu is het moment om dat ook in Europa te tonen.

Afwezigen bij de groene Grieken

Panathinaikos is de rode lantaarn van de groep met slechts één punt, dat ze overigens pakten bij de 2-2 op Sclessin. De Grieken staan momenteel op een betere tweede plaats in de Hellas Liga achter de tegenstander van komend weekend, Olympiakos. Dat kan wel eens betekenen dat er enkele sleutelspelers rust krijgen met deze belangrijke match in het verschiet.

Trainer Stramaccioni zal sowieso moeten puzzelen want er zijn ook drie gekwetsten en drie geschorsten. In de heenwedstrijden van deze campagne pakten de heethoofden maar liefst negentien gele kaarten.

Meer nieuws

Europa League

 Halve Finales (H)