Le Mans
socSochaux
Datum: 23/09/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Leon-Bollée
Mooie matchen in verschiet
Ruben Claesen
| 0 reacties
Mooie matchen in verschiet
Foto: © SC

Op de zevende speeldag staan er een aantal mooie affiches op het programma. Marseille neemt het op tegen het fel geteisterde Nantes, kampioen Lyon ontvangt Anderlecht-collega in de Champions League Lille, PSG speelt tegen Nancy en Monaco moet naar het Lens van Aruna Dindane.
 
De openingsspeeldag wordt een duel tussen de titelhouder en de derde van vorig seizoen: Lyon ontvangt in het eigen Stade Gerland Lille. De thuisploeg moet het wel doen zonder Caçapa, Carew, Tiago en Ben Arfa, die allen geblesseerd zijn. Afgelopen seizoen ging Lille nog met 1-3 winnen op Lyon, een prestatie die Jean II Makoun maar al te graag wil overdoen: “Drie goals scoren en winnen op Lyon is niet aan iedereen gegeven. Laat dat een stimulans zijn om minstens weer even goed te doen.” Dat zal dan overigens wel moeten zonder keeper Tony Sylva, die geblesseerd is.
 
Marseille sluit de speeldag zondagavond dan weer af. Het maakt dan de verplaatsing naar FC Nantes Atlantique, maar Georges Eo nu de plak zwaait. De vorige trainer, Serge Le Dizet, werd ontslagen na het verlies tegen Toulouse in de Coupe de la Ligue en vervangen door diens assistent, Eo dus. Bij Marseille is Djibril Cissé nog altijd niet beschikbaar, maar het gaat stilletjes aan toch de goeie kant uit met de Liverpool-huurling. De Fransman heeft een uitdaging: “Als Lyon op bezoek komt in het Stade Vélodrome wil ik tussen die lijnen staan. Dat is mijn doel.” Om zijn doel te bereiken heeft Cissé dus nog een maand, want de topper staat gepland in het weekend van 21 en 22 oktober.
 
Nog op zondag is er Lens – Monaco. Heel wat twijfels na de 4-1-zege tegen Créteil in de Ligabeker: Hilton, Kovacevic, Vignal en Thomert zijn onzeker bij de Monegasken. Monaco, dat zich ook kwalificeerde ten nadele van Valenciennes na strafschoppen, moet eigenlijk dringend punten pakken, want met een zeventiende plek is de ploeg in meneur aan de competitie begonnen.
 
Paris Saint Germain lijkt eindelijk vertrokken te zijn na de 1-2 zegen in Monaco. Het moet nu thuis bevestigen tegen Nancy, dat dan weer wél een goeie seizoensstart doormaakte. Bij Nancy speelt Tosin Dosunmu, die vorig seizoen nog de netten bol zette voor Germinal Beerschot. Maar de Nigeriaan zit meer op de bank dan hem lief is. Aan de Gazet van Antwerpen zei hij: “Ik begrijp het niet. Ik speelde een hele goeie voorbereiding maar toch speel ik nu niet. Zelfs onze voorzitter zegt dat de trainer me moet opstellen, maar die wordt steeds koppiger wanneer de druk toeneemt. Ik ben écht niet de mindere van de andere spitsen.”
 
Buiten Nancy zijn er nog twee ploegen gestationeerd op de derde plaats, en die spelen allebei een thuiswedstrijd. Toulouse en Le Mans nemen het respectievelijk op tegen Lorient en Sochaux. Auxerre ontvangt Sedan, terwijl Troyes op Bordeaux aan de bak moet. Hekkensluiter Nice krijgt thuis de kans om de eerste zege te pakken, het ontmoet Valenciennes; en ten slotte is er nog Rennes – Saint-Etienne.

Meer nieuws