monMonaco
Le Mans
1-0
1-1
24' Ndri Romaric (pen)
2-1
Datum: 30/09/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Louis II
Kan Marseille Lyon bijhouden?
Ruben Claesen
| 0 reacties
Kan Marseille Lyon bijhouden?
Foto: © SC

Op de achtste speeldag van de Franse Ligue 1 is het vooral uitkijken of Olympique Marseille zich kan herstellen van de tikken die het afgelopen week kreeg: in de competitie verloor het op het veld van Nantes, terwijl het ook al in de Uefa-cup misging op verplaatsting bij het Tsjechische Mlada Boleslav. Lyon daarentegen vergaat het veel beter: in de Champions League heeft L’OL het maximum van de punten en in de eigen competitie lijkt het weer goed op weg op steeds verder uit te lopen van haar achtervolgers.
 
De kampioen opent de speeldag op zaterdag al om kwart over vijf op het veld van Sochaux. Lyon start meer dan waarschijnlijk met Alou Diarra in de basis. De middenvelder, die afgelopen zomer van Lens overkwam, speelde nog niet veel maar lijkt toch vastberaden om zijn stekje te veroveren: “Natuurlijk heb ik honger, maar ik mag niet onderschatten dat ik in een team terecht kom dat topprestaties aflevert, terwijl ik dat nog niet kan. Ik speel nog niet op de toppen van mijn kunnen. Ik moet wachten op het moment dat ik de kans krijg. Momenteel speelt Jérémy Toulalan op mijn plaats. Dat is normaal, hij speelt goed én heeft wel een volledige voorbereiding in de benen, ik niet.” Lyon zal het zonder Clerc moeten doen, hij is geschorst. Carew en Caçapa zijn nog steeds geblesseerd.
 
Marseille moet zich dringend herpakken. Na de pijnlijke 4-2 in Tsjechië ligt L’OM nu al uit de Uefa-Cup. De reactie van de fel begeerde middenvelder van Marseille, Samir Nasri liegt er dan ook niet om: “Misschien hebben we gewoon te simpel gespeeld. De Tsjechen waren erg realistisch en gedreven; we keren met een grote kater terug naar Frankrijk.” Wil het zich herstellen, zal het thuis moeten winnen van Toulouse. Geen gemakkelijke opdracht, want Toulouse staat nog steeds op een mooie vijfde plaats.
 
Zondag staat er een echte topper op het menu. Lens, de numero drie, moet dan naar de nummer vier, Nancy. Nog op zondag speelt Auxerre tegen Nantes, Saint-Etienne sluit de speeldag af en ontvangt PSG.
 
Lille, inmiddels weggezakt tot de negende plaats, moet thuis zien te winnen van hekkensluiter Nice. Bordeaux, dat in de Champions League op eigen veld nog onderuit ging tegen PSV, maakt de verplaatsing naar Valenciennes. Verder zijn er nog Lorient - Troyes, Monaco – Le Mans en Sedan - Rennes.

Meer nieuws