utrUtrecht
necNEC
1-0
1-1
Datum: 12/02/2006 14:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Ajax moet winnen in dubieus duel
Geert Bukkems
| 0 reacties
Ajax moet winnen in dubieus duel
Foto: © SC

Vanmiddag worden er weer enkele spannende wedstrijden afgewerkt in de 24e speelronde van de Nederlandse Eredivisie. Waaronder de nu al veelbesproken wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax.
 
ADO Den Haag – Ajax
 
Dit duel is inmiddels al meer in het nieuws geweest vanwege al het gedoe er om heen, dan vanwege de wedstrijd zelf. ADO Den Haag staat op een fatale zestiende plaats, als ze daar op het einde van het seizoen nog staan zou dat betekenen dat ze play-offs moeten gaan spelen met teams uit de Gouden Gids Divisie. Willem II ligt nog maar vier punten achter op de Hagenaren. Het zou voor ADO Den Haag dus heel nuttig zijn om hier één punt, of meerdere punten te stelen tegen het kwakkelende Ajax. De club uit Amsterdam won met de grootste moeite met 1-0 van Willem II en heeft al niet zo’n goede herinneringen aan de onderlinge confrontaties met ADO Den Haag. De laatste drie confrontaties veroorzaakten namelijk allemaal puntverlies, en dat is op dit moment iets wat Danny Blind en zijn mannen niet kunnen gebruiken. Lukt het Ajax om de volle punten te pakken in dit dubieuze duel?
 
RBC Roosendaal – FC Groningen
 
Als we trainer Robert Maaskant moeten geloven is RBC Roosendaal al voor 95% zeker gedegradeerd. Dat klinkt niet erg positief. De achterstand met Willem II bedraagt inmiddels niet minder dan negen punten en aangezien de club nog steeds géén enkele wedstrijd gewonnen heeft, ziet het er niet uit dat ze Willem II nog zullen achterhalen. FC Groningen heeft daarentegen de punten ook hard nodig, vooral om uit de dip te komen waar de club de laatste paar wedstrijden in verkeert. Er werd verloren van Sparta Rotterdam en gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. Twee tegenstanders waar een club uit het linkerrijtje eigenlijk van hoort te winnen. Kan FC Groningen vanmiddag wel overwinnen tegen een degradatiekandidaat?
 
NAC Breda – Feyenoord
 
Als er bij een club veel veranderd is, dan is het wel bij NAC Breda. Ze haalden in de winterstop probleemkind Leonardo weg bij Feyenoord en ze huurden ook enkele talenten van diezelfde club. Sindsdien gaat het al weer wat beter bij de club uit Breda. Feyenoord heeft het altijd lastig in uitwedstrijden. Toch ging het de laatste twee uitwedstrijden wat makkelijker tegen NEC en Heracles Almelo. Deze werden allebei gewonnen. Feyenoord won de laatste vijf confrontaties tegen NAC Breda allemaal, zowel thuis als uit. Dit seizoen eindigde de eerdere confrontatie in 2-0 voor Feyenoord. Maar nu staat er een nieuw NAC Breda. Kan dit jonge NAC Breda het onmogelijke waar maken en punten afpakken van Feyenoord?
 
FC Utrecht – NEC
 
Na de verrassende 4-1 overwinning tegen Ajax heeft FC Utrecht al weer twee keer achter elkaar verloren. Dus het wordt hoog tijd om weer punten te pakken tegen het verrassende NEC. De club uit Nijmegen verblijft nog steeds in de hoogste regionen van de Eredivisie en lijkt daar niet weg te slaan. Maar lukt het de club ook om FC Utrecht te verslaan op Nieuw-Galgenwaard? FC Utrecht is thuis een ijzersterke tegenstander en de club moet winnen om de aansluiting met de Champions League play-off plaatsen te behouden. Voor de club uit Nijmegen geldt precies hetzelfde, maar ze staan er wel iets beter voor dan FC Utrecht. De laatste FC Utrecht – NEC eindigde in een kleine 1-0 winst voor FC Utrecht. Kan FC Utrecht dit kunstje herhalen of krijgen we een overwinning voor NEC? [AN]

Meer nieuws