groFC Groningen
rkcRKC
Datum: 18/02/2006 19:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Oosterpark Stadion
Belangrijke avond voor FC Groningen
Geert Bukkems
| 0 reacties
Belangrijke avond voor FC Groningen
Foto: © SC

Vanavond worden er weer enkele duels afgewerkt in de Eredivisie. Nadat gisteravond PSV, Vitesse, FC Twente en NEC al aan de bak kwamen, spelen vanavond FC Groningen, RKC Waalwijk, Roda JC en SC Heerenveen wedstrijden in de Eredivisie. FC Groningen ontmoet in de gloednieuwe Euroborg RKC Waalwijk.
 
FC Groningen – RKC Waalwijk
 
Toen de Euroborg geopend werd, leek FC Groningen een lange zegereeks tegemoet te gaan in deze gloednieuwe voetbaltempel. Het begin was goed, maar toen kwam PSV en stal voor het eerst drie punten van FC Groningen in het nieuwe stadion. Het weekeinde daarna kwam Heracles Almelo op bezoek en ook deze ploeg slaagde erin om punten te stelen uit de Euroborg. Vanavond komt dus RKC Waalwijk op bezoek en moet FC Groningen de ‘legende’ van de Euroborg herstellen met een overwinning. Maar RKC Waalwijk komt ook niet zonder missie naar Groningen. De club presteerde de laatste tijd flink minder en lijkt zelfs de aansluiting met het linkerrijtje te gaan verliezen. Welke van deze twee clubs pakt de broodnodige punten vanavond?
 
Roda JC – SC Heerenveen
 
Roda JC leek na de komst van Simon Cziommer even in een bloeiperiode gekomen te zijn, maar niet snel daarna begon de club weer punten te verliezen. De Limburgers ontvangen vanavond SC Heerenveen in het Parkstad Limburg Stadion, en voor de Limburgers is de opdracht duidelijk: Er moet gewonnen worden! Anders verliest de ploeg het zicht op het linkerrijtje. Voor SC Heerenveen is het ook een belangrijke wedstrijd, want de club staat momenteel samen met Ajax en FC Groningen op veertig punten. Als het de club lukt om vanavond te winnen behoudt men in ieder geval de vierde plaats. Wel moet opgemerkt worden dat SC Heerenveen eerder deze week ook al de zware Uefa-bekerontmoeting met Steaua Boekarest gespeeld heeft. Roda JC heeft dus een licht voordeel. Voor beide partijen is het dus zaak om vanavond de volle buit te pakken. Maar welke van de twee teams slaagt daarin, het Roda van Huub Stevens of het Heerenveen van Gertjan Verbeek? [AN]

Meer nieuws