nacNAC
ajaAjax
Datum: 27/08/2006 14:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Feyenoord heeft wat goed te maken
Geert Bukkems
| 0 reacties
Feyenoord heeft wat goed te maken
Foto: © SC

Vanavond wordt er in de Eredivisie afgetrapt aan de tweede speelronde. Een speelronde met enkele mooie wedstrijden, waaronder een onderonsje tussen FC Twente en PSV. Maar ook een speelronde waarin Feyenoord wat goed te maken heeft na een blamerende nederlaag.
 
Roda JC – ADO Den Haag
 
Roda JC won vorige week ietwat gelukkig van Excelsior door een eigen doelpunt van de tegenstanders. Wel werd duidelijk dat de Limburgers duidelijk moeite hebben met het vinden van het net van de tegenstander. ADO Den Haag leek vorige week juist ten minste één punt over te houden aan de confrontatie met SC Heerenveen. Helaas gingen de Friezen er in de laatste minuut met de volle buit vandoor.
 
Zowel Roda als ADO kunnen de punten goed gebruiken, want een goed begin is nog altijd het halve werk.
 
Aftrap: vrijdagavond om 20:15 in het Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Scheidsrechter: van Hulten
 
SC Heerenveen – Willem II
 
SC Heerenveen pakte vorige week op zeer fortuinlijke wijze de volle buit tegen ADO Den Haag door in de laatste minuut toch nog op voorsprong te komen. Ook de Tilburgers hadden geen gebrek aan geluk toen ze FC Utrecht in het eigen Willem II Stadion met 2-1 versloegen.
 
Zaterdagavond zullen beide partijen moeten aantonen of die overwinning slechts toeval was of dat er toch meer inzit.
 
Aftrap: zaterdagavond om 19:00 in het Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Scheidsrechter: Temmink
 
Vitesse – AZ
 
Vitesse speelt vanavond in het eigen Gelredome een wedstrijd tegen AZ. Van Vitesse weten we dat de Arnhemmers zonder noemenswaardige inspanning vorige week met 2-1 van Sparta Rotterdam wonnen op het Kasteel. Bij AZ moeten we ook wat vermelden: de Alkmaarders verloren namelijk afgelopen week international Joris Mathijsen aan Hamburger SV, máár de club won vorige week wel met 8-1 van NAC Breda.
 
Zal het gemis naar Joris Mathijsen de Alkmaarders vanavond parten gaan spelen of wordt het weer zo’n makkelijke avond?
 
Aftrap: zaterdagavond om 20:00 in het Gelredome, Arnhem
Scheidsrechter: Luinge
 
RKC Waalwijk – Excelsior
 
En ook in Waalwijk wordt een leuke wedstrijd gespeeld, namelijk tussen RKC Waalwijk en promovendus Excelsior. Beide ploegen moeten vanavond iets laten zien, want RKC verloor vorige week met 5-0 van Ajax en Excelsior verloor nipt door een eigen doelpunt van Christian Gyan met 1-0 van Roda JC. De vorige keer dat dit duel gespeeld werd in de Eredivisie eindigde het in een 3-0 overwinning voor Excelsior, dus de spelers van RKC weten dat ze op hun hoede moeten zijn voor de Rotterdammers.
 
Lukt het de RKC’ers om de misstap uit 2003 te wreken of was het geen misstap en lukt het Excelsior vanavond opnieuw om te zegevieren in het Mandemakers Stadion?
 
Aftrap: zaterdagavond om 20:00 in het Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: van Dongen
 
FC Utrecht – Sparta Rotterdam
 
FC Utrecht speelt zaterdagavond tegen Sparta Rotterdam in het Galgenwaard. De laatste ontmoeting tussen beide partijen eindigde in een 1-1 gelijkspel, vorig jaar op Tweede Kerstdag. Dit keer is het duel voor zowel FC Utrecht als Sparta Rotterdam van belang omdat beide vorige week verloren van respectievelijk Willem II en Vitesse.
 
Wie wint de slag om het Galgenwaard, FC Utrecht of Sparta Rotterdam? We zullen het zaterdagavond weten.
 
Aftrap: zaterdagavond om 20:00 in het Galgenwaard, Utrecht
Scheidsrechter: Jol
 
NAC Breda – Ajax
 
De ploegen die elkaar zondagmiddag treffen hebben beide een tegenslag te verwerken: NAC Breda leed vorige week een gevoelige 8-1 nederlaag tegen AZ en Ajax verloor onnodig met 2-0 van FC Kopenhagen en daardoor ontliepen de Amsterdammers de Champions League.
 
De vraag is dus, welk van de beide ploegen is het eerst hersteld van een tegenslag en pakt de punten?
 
Aftrap: zondagmiddag om 14:30 in het Rat Verlegh Stadion, Breda
Scheidsrechter: Wegereef
 
NEC – FC Groningen
 
NEC heeft zondagmiddag nog wat goed te maken tegen FC Groningen. De club speelde niet best vorige week tegen regerend landskampioen PSV. FC Groningen begon het seizoen juist uitstekend met een verrassende 3-0 zege op Feyenoord, de nummer 3 van vorig seizoen. De vorige editie van dit duel eindigde in een spannend 2-2 gelijkspel, dus het belooft ook dit keer weer een spannende wedstrijd te worden.
 
Is NEC beter geworden van het kleurloze 3-1 verlies van PSV?
 
Aftrap: zondagmiddag om 14:30 in de Goffert, Nijmegen
Scheidsrechter: Vink
 
FC Twente – PSV
 
PSV heeft het altijd moeilijk tegen FC Twente. Vorig seizoen wonnen de Eindhoven eenmaal nipt in de competitie en stond er ook eenmaal een kleurloos 0-0 gelijkspel op het scorebord na 90 minuten. Het belooft zondagmiddag dus sowieso een spannend duel te worden. Wel moet aangetekend worden dat FC Twente de wedstrijd tegen Levadia Tallinn nog in de benen heeft en dat zal ook zeker meespelen. PSV mist André Ooijer en Jan Vennegoor of Hesselink die ze deze week kwijtraakte aan respectievelijk Blackburn Rovers en Celtic.
 
Kan een verzwakt PSV winnen van een vermoeid FC Twente? We zullen zien.
 
Aftrap: zondagmiddag om 14:30 in het Arke Stadion, Enschede
Scheidsrechter: Bossen
 
Feyenoord – Heracles Almelo
 
Zoals bekend heeft Feyenoord nog geen opvolger aangetrokken voor Dirk Kuijt en verloren de Rotterdammers vorige week met 3-0 van FC Groningen. Kortom: er zal gewerkt moeten worden door de Rotterdammers. De Almeloërs wonnen vorige week verrassend met 3-0 van aartstrivaal FC Twente, dus het gaat goed in Almelo. Het zou dan ook niet de eerste keer zijn als Heracles verrast tegen een topclub. Feyenoord zal dus moeten oppassen.
 
Lukt het Heracles om een stunt te veredelen tegen het grote Feyenoord?
 
Aftrap: zondagmiddag om 14:30 in de Kuip, Rotterdam
Scheidsrechter: Van Sichem

Meer nieuws