Groep A: Anderlecht verliest in Lyon

Na Brugge gisteren liet Anderlecht vandaag punten liggen. Broos moest Doll missen. Hij werd op de rechtsachter vervangen door Zewlakow. De Boeck kreeg de voorkeur op Kompany. Bij Lyon waren Cacapa en Delmotte geblesseerd.

In een zwakke eerste helft van beide ploegen kreeg Lyon de eerste kans van de match via Essien. De wedstrijd begon pas echt na 25 minuten toen scheidsrechter Gomez Costa plots een strafschop zag bij een ingreep van doelman Zitka op Govou. Een twijfelachtige beslissing die de rest van de wedstrijd bepaalde. Juninho zette de elfmeter feilloos om.

Het gevaar kwam meestal van twee van de Brazilianen van Lyon, Elber en Juninho.In het begin van de tweede helft was Anderlecht de betere van Lyon, maar het kon dit niet blijven volhouden: het middenveld werd helemaal overklast.De match leek een kwartier voor tijd al gespeeld, waardoor Lyon ging experimenteren: Juninho werd onbegrijpelijk vervangen door Eric Carrière.

Het slotoffensief was helemaal voor Anderlecht met in de laatste minuten nog twee goede kansen via Zetterberg en Aruna, maar het mocht niet baten. De 1-0 in het voordeel van Lyon bleef op het bord staan na een matige maar al bij al faire wedstrijd.

Scheidsrechter: Gomez Costa (Portugal)

Doelpunten: 25' Juninho

Geel: 24' Daniel Zitka, 33' Sidney Govou, 75' Michal Zewlakow, 80' Olivier Deschacht.