Reacties Ajax - Club Brugge

Reacties Ajax - Club Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club had gisteren de kans om iets mee te nemen vanuit de Amsterdam ArenA maar Saeternes liet de kans liggen om Club terug in de wedstrijd te brengen. Coach Trond Sollied vond blauw-zwart goed speel. 'We moesten technisch niet onderdoen voor Ajax dat wel slimmer speelde. Belangrijke wedstrijden worden beslist door details. Als Bengt de gelijkmaker scoort krijgen we een volledig andere match' voegde de Noor er nog aan toe.

Gouden Schoen Timmy Simons staat zijn trainer bij. Hij vond Club Brugge in de eerste helft zeker de evenknie van de Amsterdammers maar de passing was niet zuiver genoeg. 'Na de 2-0 namen ze wel de wedstrijd in handen en konden rustig de match uittikken,' geeft Simons toe.
Gert Verheyen zag in de kansen van Saeternes en Gvozdenovic de twee sleutelmomenten van de wedstrijd: ' Als zij scoren loopt het misschien helemaal anders. De zege is wel verdiend, maar het verschil is dat wij twee kansen krijgen en niet benutten, terwijl zij niet veel meer kansen kregen en er twee van maken.'

In het Ajax-kamp zijn de reacties uiteraard zeer positief. En dan in de eerste plaats voor Wesley Sonck. De Telegraaf pakt zelfs uit met volgende kop: 'Sonck maakt het verschil'.
Jelle Van Damme, ingevallen een kwartier voor het einde is zeer hard voor de Bruggelingen. 'Ik had Club Brugge veel sterker verwacht. Het kwam in de eerste helft alleen gevaarlijk opzetten na een fout van Pasanen.' De Rode Duivel is ook hard voor de Brugse supporters, verwijzend naar de manier waarop Wesley Sonck soms op de korrel werd genomen.

Ronald Koeman tot slot was zeer tevreden over de prestatie van Sonck. 'Zonder twijfel was hij onze belangrijkste speler. SOnck moest door een barrière heen om zichzelf te bewijzen. Dat heeft hij vandaag voortreffelijk gedaan.' Koeman maakte zich in de tweede helft nooit zorgen over het resultaat maar was achteraf wel misnoegd door het aantal gele kaarten die ze incasseerden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties