Duitse pers hard voor Bayern

Duitse pers hard voor Bayern
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de nipte 1-0 overwinning tegen Anderlecht was de algemene tendens binnen de Duitse pers, net als bij onze eigen media, dat Bayern Munchen zich erg gelukkig mag prijzen.

“Van de aangekondigde ‘alles of niets’-tactiek was gisteravond maar weinig te merken', schreef het dagblad Bild: “Na de rust was het bijna al Anderlecht dat de klok sloeg. Bayern keek het allemaal met zoveel angst aan, alsof de tegenstander Real Madrid heette.” De penalty noemt het blad “een vroeg kerstgeschenk, dat Bayern dringend nodig had”.

Ook de Süddeutsche Zeitung noemde de strafschop een cadeau van scheidsrechter Nielsen. De krant had wel goede woorden over voor het spitsentrio van Bayern.

“Opdracht volbracht”, kopt het voetbalmagazine Kicker: “Deze nipte overwining is niet alleen financieel van grote waarde; Ze heeft Bayern ook gespaard van tijden van grote onrust.”

In een interview met het laatstgenoemde blad toonde Bayern-voorzitter Franz Beckenbauer zich eveneens realistisch: “Deze zege was nodig om een blamage – zowel op financieel als sportief vlak – af te wenden. Maar met voetbal had de tweede helft niks te maken. Dankzij veel geluk en Oliver Kahn konden we de 1-0 over de tijd brengen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties