KV Mechelen – Wevelgem City

Zaterdag 17 januari 2004 20u Achter De Kazerne

KV Mechelen, met zowel Peeters als Peytier in de basis, schoot flitsend uit de startblokken en drukte Wevelgem het eerste halfuur tegen het eigen doel. Al na zes minuten kreeg Peytier een mooie kans, maar doelman Vuylsteke hield de kopbal met een schitterende reflex uit zijn doel. Ook het afstandsschot van een bedrijvige De Pauw maakte hij onschadelijk en zelfs toen Coppens alleen voor hem opdook, hield de doelman zijn netten schoon. Wevelgem kon daar niet veel tegenover stellen: na dertig minuten liet KV het tempo zakken en toen pas kwam Wevelgem er een eerste keer uit: een kopbal van Peelman ging naast. Toen Van Briel door Baino werd afgetroefd, kwam Stoops goed uit. Aan de overkant schakelde De Pauw zijn bewaker uit, maar Vuylsteke zorgde ervoor dat er met een 0-0 gerust werd.

Na de rust ging KV door op zijn elan van de eerste helft: De Pauw ging neer in het strafschopgebied, maar tot ongeloof van de vele KV-supporters ging de bal niet op de stip. Het bleek slechts uitstel van executie voor Wevelgem, want na een vrije trap van Vonasek verlengde Missé-Missé de bal met het hoofd en kopte verdediger Van Briel het leer over Vuylsteke in het doel. Mechelen kroop, ondanks de 1-0-voorsprong, wat achteruit, maar Wevelgem weigerde te profiteren van de vrijgekomen ruimte. Na een mooie dieptepass van Peeters was het uitblinker De Pauw die alleen voor Vuylsteke kwam en voor de bevrijdende 2-0 zorgde. Enkele minuten later gaf Missé-Missé Wevelgem de genadeslag na een assist van De Pauw. Met drie wissels tegelijk probeerde Wevelgem de bakens nog te verzetten, maar echte kansen bleven uit. In de slotfase kreeg KV Mechelen dan toch nog een strafschop na een fout op Valgaerts, maar die schoot de penalty zwak binnen het bereik van doelman Vuylsteke.

Scheidsrechter: Robby Keuleers
KV Mechelen: Stoops, Peytier, Van Briel, Serbets, Asselborn, Mehmedovic, Peeters, Vonasek (68’ Valgaerts), Coppens (84’ Morreel), Missé-Missé (74’ Grégoire), De Pauw
Wevelgem City: Vuylsteke, Okonedo, Plyson, Benhuddoune, Vermeulen, Da Cruz (74’ Nuyttens), Vanhecke, Verhaeghe, Santos Gomze (74’ Omango), Baino (74’ Staelens), Peelman
Doelpunten: 50’ Van Briel (1-0), 58’ Depauw (2-0), 66’ Missé-Missé (3-0)
Gele kaarten: 21’ Santos Gomez, 34’ Vermeulen
Rode kaarten: 88’ Okonedo