SK Lebeke-Aalst - Sinaai Girls 1-7

Na het ontslag van trainer Frank Cooreman werd Nico Devleesschouwer aangezocht door het bestuur om het seizoen vol te maken.

Met de 16- jarige Stefanie Van Meirvenne in het doel, vaste doelvrouw Elien Vantrier was geschorst, ging Sinaai van bij het beginsignaal in het offensief. Veel werk langs de flanken waarbij de thuisploeg compleet werd teruggedrongen. Na amper vijf minuten een mooie kollektieve aanval door Lieselot Debruyn in de vlucht in doel gedeponeerd (0-1). Twee minuten later was het de beurt aan Peggy Audenaert om voor de afwerking te zorgen met een harde knal onde de lat (0-2).De wedstrijd leek gespeeld en we kregen éénrichtingsvoetbal.

Halfweg de eerste helft besloot Lien Vets een mooie voorzet van Sarina Heirbaut in de kruising (0-3).Nadat Peggy Audenaert een kopbal gestuit zag door de lat moest thuisspeelster Lien Braem (ex-Sinaai) hinkend het veld verlaten zodat het SKLA-middenveld werd onthoofd. Tien minuten voor rust zorgde Ann Vanbroeck met een rake knal voor het vierde doelpunt, meteen het 200ste tegendoelpunt voor de thuisploeg. In de heenwedstrijd had Peggy Audenaert al voor nr. 100 gezorgd. Wanneer Silvie Claessens (ex-Sinaai) haar interceptie mist is Peggy Audenaert alweer terplaats om de (0-5) op het bord te brengen.

Voor de tweede helft werd Nadine Vanhout ingebracht in de plaats van Ann Vanbroeck. Na een paar minuten kwam er een voorzet van Elien Vanoverloop die Peggy gemakkelijk binnenduwt (0-6). Een minuut later gaat Veerle Souffriau haar kans vanop de middellijn, doelvrouw Stefanie Van Meirvenne wou de bal plukken maar de bal maakte een gevaarlijk bots en deze verdwijnt in het doel (1-6).

Wat volgt is nog een resem gemiste kansen, ook de paal was tweemaal spelbreker. Anja Roels komt Lieselot Debruyn vervangen en Katrien Roels mag ook opdraven in de plaats van Angelique De Wulf. Vij minuten voor het einde mag Sarina Heirbaut plaatsnemen op de stip maar de bal gaat via de handen van de lokale doelvrouw en de lat buiten. Eén minuut later was het wel raak ald Elien Vanoverloop in de vlucht binnenknalt (1-7). Dubbele cijfers zaten er zeker in maar opdracht volbracht.

De ploeg is klaar voor de achtste finale van de Belgische beker zaterdag a.s. op DVK Egem. (Bron: Marcel Van Cauwenberghe-Sinaai Girls)